Hlavní obsah

Čech protagonistou thrilleru. Sánchez naložil s penaltou mazácky, libuje si

Londýn

Kanonýři už jsou zase druzí. Fotbalisté Arsenalu využili zaváhání většiny svých rivalů, protože Liverpool prohrál a Manchester City s Tottenhamem ve vzájemném souboji remizovaly. „I z tohoto pohledu jde o velmi cenné vítězství. Potřebovali jsme tři body a nakonec je máme,“ těší brankáře Petra Čecha po dramatické výhře 2:1 nad Burnley. Nejen jeho stála spoustu nervů...

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech během utkání s Burnley.

Článek
Fotogalerie

Oslabený Arsenal přišel gólem z penalty v dlouhém nastavení o vedení, vrhl se však ještě do útoku a rovněž vybojoval penaltu za kopnutí do hlavy Laurenta Koscielnyho. Míč si vzal Sánchez a střelou do středu branky rozhodl. Gól padl v čase 97:13, což je nejpozdější trefa v historii soutěže.

„Odměnou za odvahu a odhodlání, že jsme se k ohrožení branky dostali i v deseti, byla penalta pro nás. Alexis s ní naložil mazácky. Ukázal, že si hodně věří a je v pohodě," poukazuje Petr Čech na svém webu. Sánchez vstřelil 15. gól v sezóně a dělí se s Costou z Chelsea o prvenství mezi kanonýry.

Arsenal vedl o gól, po vyloučení Xhaky se však závěr zápasu proměnil v neskutečné drama.

„Všichni jsme rádi, jak utkání nakonec dopadlo. Soupeř enormně dobře brání, ke gólu nám pomohl až roh. Jenže pak přišlo vyloučení a museli jsme začít víc bránit," líčí bývalý gólman české reprezentace.

Na míč si sáhl, ale málo...

Čisté konto držel až do Grayova pokutového kopu. „Do poslední chvíle jsem vyčkával, na míč si sáhl, ale bohužel už byl za mnou a v takovém úhlu, že jsem ho nemohl vyrazit."

Kanonýři však nakonec výhru urvali, na vedoucí Chelsea ztrácejí osm bodů.

„Chelsea se daří, vyhrává jeden zápas za druhým, a proto je tam, kde je. Mají to ve svých rukou. My musíme vyhrávat, abychom měli šanci je stáhnout. V tuto chvíli jsou favorit, mají náskok, ale ještě s nimi hrajeme, tak uvidíme. Chtělo by to obrat je o body, ale do tohoto souboje nás ještě čekají dva jiné zápasy, které potřebujeme zvládnout," upozorňuje Čech.

Reklama