Hlavní obsah

Během vteřiny se změní v kompletního idiota. Takový je prý krutý mazák Ibrahimovic

Stockholm

Fotbalista je to náramný, jinak by si nevysloužil trefnou přezdívku Ibracadabra. Již delší čas ovšem dává Zlatan Ibrahimovic svým chováním najevo, že jako člověk je víc než kontroverzní. Ani poslední zpověď jednoho z jeho bývalých spoluhráčů mu neposloužila. Rekordman švédské reprezentace v počtu startů Anders Svensson o Ibrovi tvrdí, že se často chová jako „kompletní idiot“...

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Hrdina Manchesteru United Zlatan Ibrahimovic. Jaký je uvnitř jako člověk...?

Článek

Bývalý hráč Southamptonu či Elfsborgu, se 148 starty rekordman švédské fotbalové reprezentace. To je Anders Svensson. Reprezentační kariéru ukončil již před třemi lety. Snad i proto v rozhovoru pro Vetlanda Posten tak otevřeně popsal, jak se slavný Zlatan Ibrahimovic v kabině národního týmu choval.

„V jedné minutě mohl být příjemný - a během vteřiny se změnil v kompletního idiota. Někdy se choval k některým hráčům tak špatně, až jste se divili, co se právě stalo," kroutí Svensson ještě po letech hlavou.

Dovoloval si hlavně na mladé

Aby bylo jasno, na ostřílené borce si současný kanonýr Manchesteru United netroufal. „Mezi námi dvěma nikdy nic nebylo. Myslím si, že vždy měl trochu respektu před námi, co jsme byli trochu starší," poukazuje Zlatanův bývalý spoluhráč.

Své zvláštní praktiky prý uplatňoval hlavně proti nováčkům. Jako mazák na vojně proti bažantům.

„Vycházet s ním nebylo pro mladé kluky někdy jednoduché. Myslím, že chce nováčky takto testovat. Jako kdyby je chtěl zcela zlomit, aby pak viděl, co budou v této situaci dělat. Ale nemůžu říct, že bych takovému způsobu důvěřoval. Někdy mi bylo mladíků až líto," vzpomíná Svensson na krutého mazáka Ibrahimovice.

Reklama

Související témata: