Hlavní obsah

Šilhavý hlásí první ztráty, reprezentačního nováčka našel v Edenu

Praha
Aktualizováno

Ani novému trenérovi národního týmu se komplikace nevyhýbají. Z nominace fotbalové reprezentace na zápasy Ligy národů na Slovensku a Ukrajině vypadli zranění Řezník a Hušbauer. Kouč Jaroslav Šilhavý tak před začátkem pondělního srazu v Praze dodatečně povolal slávistického stopera Ondřeje Kúdelu, který je úplným nováčkem, dále pak jeho spoluhráče z obrany Vladimíra Coufala a jablonecké záložníky Michala Trávníka a Lukáše Masopusta.

Trenér Jaroslav Šilhavý vysvětluje změny v nominaciVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Národní tým se sešel během dopoledne v Praze a odpoledne absolvuje vůbec první trénink pod taktovkou nového kouče Jaroslava Šilhavého a jeho realizačního týmu.

„Nebudu dělat hrdinu, trochu nervózní jsem cestou na první sraz byl. Zápisné po mně zatím kluci nechtěli, ale když se ozvou, možné je všechno," usmívá se trenér.

Pokud jde o doplnění nominace, v kontaktu byl i s rekonvalescentem Daridou. „Vláďa si už zahrál 60 minut za juniorku. Mluvili jsme spolu, ale po dlouhé pauze ještě není ve formě. Řekl mi, že kdyby přijel na sraz, nepomohl by ani mužstvu, ani sobě," líčí Šilhavý.

Při doplnění nominace tak došlo na jiné. „Ondru Kúdelu znám ještě ze Sparty a z Kladna. Ve Slavii se teď chytil a vede s ní ligu. O nominaci si svými výkony říkali také oba kluci z Jablonce," dodává.

Mužstvo se bude v hlavním městě připravovat až do čtvrtka. Pak se letecky přesune na Slovensko, kde v sobotu od 15:00 odehraje v Trnavě druhý duel v Lize národů. Příští úterý se pak Češi v Charkově představí proti Ukrajině, které před měsícem v Uherském Hradišti podlehli 1:2.

Reklama