Hlavní obsah

Do skotského týmu se před duelem s Českem vrací kapitán Fletcher

GLASGOW

Do skotské reprezentace se před kvalifikačními zápasy o postup na mistrovství Evropy 2012 s českými fotbalisty a Litvou vrací kapitán Darren Fletcher. Sedmadvacetiletý záložník Manchesteru United letos kvůli zdravotním potížím za národní tým neodehrál jediný zápas.

Foto: David Moir, Reuters

Skotský kapitán Darren Fletcher (vlevo) v souboji s Tomášem Hübschmanem.

Článek

Za reprezentaci Fletcher nastoupil naposledy loni v listopadu, za United pak v závěrečném duelu uplynulého ročníku anglické ligy. Poté se kvůli virovému onemocnění žaludku v prvním týmu úřadujícího šampiona neobjevil. Teď je však zpět nejen v reprezentaci, ale i na soupisce Manchesteru pro nedělní duel s Arsenalem.

Je prý stoprocentně připraven

"Je to skvělé. Bez debat jde o našeho nejlepšího hráče a vůdčí typ pro zbytek týmu," citoval server BBC trenéra Skotska Craiga Leveina. "Darren je připraven na sto procent, už odehrál celý zápas za rezervu United. V pondělí jsem s ním mluvil a říkal, že rok se takhle dobře necítil," dodal kouč.

Skotsko se s českou reprezentací utká 3. září v Hampden Parku a pro oba týmy jde o klíčový souboj. Druhá příčka zajišťující účast v baráži zatím patří výběru trenéra Michala Bílka. Na vedoucí Španělsko ztrácí šest bodů, ale před třetím Skotskem vedou Češi o jediný bod.

Nominace Skotska na zápasy s Českem (3. září) a Litvou (6. září):
Brankáři:
Gilks (Blackpool/Angl.), McGregor (Rangers), Turner (Preston North End/Angl.)
Obránci:
Bardsley (Sunderland/Angl.), Berra (Wolverhampton/Angl.), Caldwell (Wigan/Angl.), Crainey (Blackpool/Angl.), Hanley (Blackburn/Angl.), Hutton (Tottenham/Angl.), Whittaker (Rangers), Wilson (Liverpool/Angl.)
Záložníci:
Adam (Liverpool/Angl.), Bannan (Aston Villa/Angl.), Scott Brown, Forrest (oba Celtic), Cowie (Cardiff/Angl.), Dorrans, Morrison (oba West Bromwich/Angl.), Fletcher (Manchester United/Angl.), Robson (Middlesbrough/Angl.), Snodgrass (Leeds United/Angl.).
Útočníci:
Goodwillie (Blackburn/Angl.), Mackail-Smith (Brighton and Hove/Angl.), Miller (Cardiff/Angl.), Naismith (Rangers).

Reklama

Související témata: