Hlavní obsah

Bez Čecha, Rosického a spol... I v ligovém složení jsme konkurenceschopní, poukázal Vácha

Olomouc

Sám voják v poli Matěj Vydra proti řadě hráčů z anglické, španělské či německé ligy. Takový byl nepoměr legionářů v přátelském duelu fotbalové reprezentace proti Rakousku v Olomouci (1:2). Pro start kvalifikace o EURO 2016 by měli být Čech, Rosický a spol. zase k dispozici, nicméně Pavel Vrba hodlá na hráče z domácí ligy spoléhat víc než jeho předchůdci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Vácha se po odchodu Davida Limberského ocitl v zápase s Rakušany v roli kapitána.

Článek
Fotogalerie

Jde to bez legionářů, nebo nejde? Češi měli proti Rakušanům víc ze hry, ale ani v třetím duelu pod Vrbovým vedením nevyhráli. A po dvou remízách dokonce prohráli.

„Kluci ze zahraničí jsou hodně kvalitní. Na určitých pasážích zápasu se však určitě dá stavět," řekl Tomáš Hořava, autor jediného gólu národního týmu.

„Myslím, že jsme dokázali, že můžeme být i v tomto složení konkurenceschopní. Dokázali jsme také zaskočit jeden za druhého," poukázal záložník Lukáš Vácha.

V závěru tahali nohy Rakušané

Ligový výběr měl situaci o to komplikovanější, že klubová sezóna už skončila a třeba sparťané, kteří tvořili základ jedenáctky, slavili mistrovský titul s přestávkami prakticky celý minulý měsíc.

„Deset, patnáct minut jsme se trochu rozkoukávali, jinak myslím nebylo znát, že už máme všichni po klubové sezóně. Ke konci zápasu jsme byli lepší, rozhodně jsme netahali nohy tak jako Rakušané," cenil si Vácha.

Doma s Norskem i venku ve Finsku nároďák remizoval 2:2. Pod Vrbovým vedením tedy drží nepříjemnou normu dvou inkasovaných gólů za zápas.

„A to je hodně. Není to dobrá vizitka pro obranu i celý tým. Potřebovali bychom to zlomit i tím, že zahrajeme na nulu vzadu," měl jasno kapitán David Limberský.

Vrba má zatím hlavu zamotanou

„Je to o bránění celého týmu. Kdyby hrála stejná čtyřka, sehrálo by se to, ale trenér potřebuje zkoušet různé varianty. Zatím má asi zamotanou hlavu," uvědomuje si plzeňský bek.

„Myslím, že to nebyly individuální chyby. Druhý gól trefili parádně, je to také o štěstí. Třeba Limba do poločasu dvakrát vypálil, brankáři míč přeskočil ruce, ale do brány nepropadl. V závěru zase Rakušané vykopli míč z prázdné branky," litoval Vácha.

Právě letenský záložník již při svém druhém reprezentačním startu dohrával utkání s kapitánskou páskou na rukávu. „Je to pocta, samozřejmě. Sazebník neznám, dáváme se teprve dohromady," usmál se.

Reklama