Hlavní obsah

Ještě nikdy jsme o čtyři góly neprohráli? Kopic se divil historickému debaklu

St. Pölten

Australané sice jsou účastníky mistrovství světa, kvalifikovali se však až z baráže jako pátý tým z asijské zóny. A zrovna 40. tým světového žebříčku FIFA uštědřil české fotbalové reprezentaci na kempu v Rakousku nejvyšší porážku v její historii (0:4). Záložník Jan Kopic ani nemůže uvěřit, že národní tým ještě horší výsledek nikdy nezaznamenal...

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jan Kopic dobíhá míč.

Článek
Fotogalerie

Reakce hráčů a trenéra po zápase s Austrálií

Jak se podle vás zrodil krutý výsledek 0:4?

V prvním poločase jsme byli z mého pohledu lepší. A měli i velké šance, já sám dvě, jenže jsme je nedokázali vyřešit. Když jsme pak po přestávce inkasovali, už jsme byli odevzdaní, už jsme neměli sílu je napadat. A vyžrali jsme si zápas až do konce.

Co rozhodlo?

U obránců jsou chyby víc vidět. Rozhodující však bylo, že my góly nedali, v tom byl největší rozdíl. Pak už jsme prostě neměli sílu utkání zvrátit.

A vaše šance?

Při první jsem měl střílet a nehledat Krmenčíka. Při druhé už jsem se dostal hodně blízko brankáři a chtěl ho lobnout, což se mi nepovedlo.

Takže se zrodila historická porážka.

Ještě nikdy jsme o čtyři góly neprohráli? Fakt? Tak to je blbé, strašné...

Není paradox, že po zápasech s Němci a dalšími silnými soupeři jste zrovna od Australanů utržili nejvyšší prohru?

Nejspíš se ukázalo, že my už máme po sezóně. Někteří kluci skončili před čtrnácti dny, zatímco Australané mají před sebou MS a vyřazování z kádru, hrají o svůj životní turnaj. Jejich agresivita v soubojích byla znát. Pak jsme je nestíhali chytat, nechávali jsme jim až příliš prostoru.

Reklama

Související témata: