Hlavní obsah

Zážitek? Spíš zkouška a skvělá zkušenost, namítal Barák po konfrontaci s hvězdným Ronaldem

Praha

I po dvou dnech na něm bylo patrné, jakým zážitkem pro něho byla přímá konfrontace s hvězdným Portugalcem Ronaldem. „Spíše skvělou zkušeností a zkouškou zároveň,“ namítal legionář v italských službách Antonín Barák, když po sobotním ligovém duelu svého Udine s turínským Juventusem dorazil na sraz české fotbalové reprezentace.

Ronaldo přinesl do série A něco nového, říká Antonín BarákVideo: Sport.cz

 
Článek

Jen zkušenost? Opravdu pouze zkouška? To pro vás skutečně nepředstavuje takováto konfrontace něco výjimečného?

Mně je úplně jedno, proti komu nastupuji, i když skvělý zážitek to samo sebou byl. Zvláště v báječné atmosféře, v níž se utkání hrálo.

Přítomnost Ronalda k ní nesporně přispěla, jako ostatně dopomohla k obrovskému boomu, který italská liga v této sezóně zažívá.

Jednoznačně, protože Ronaldo jí dodal nový impuls a kredit, takže Serie A je na vzestupu. Škoda, že nevyšla snaha milánského Interu přivést také Luku Modriče, protože pak by šlo o boom ještě větší.

Takže máte pocit, že se vrací slavná léta, kdy byla italská liga nejlepší a nejsledovanější soutěží na světě, neboť v ní hráli ti nejlepší playeři?

Hodně bude záležet na tom, jak si Juventus povede v letošním ročníku Ligy mistrů a zda ji s Ronaldem vyhraje.

V sobotu jste měl možnost si sám ověřit současnou sílu Juve. Má na to, aby Champions League konečně vyhrál?

Šanci určitě má. Zvláště, když mezi bianconeri nepřišel jen Ronaldo, ale i Bonucci, jenž ještě víc vyztužil defenzivu Juventusu, a společně s nimi pravý obránce Cancelo. Ten je totiž schopen se sám postarat o hru na kraji hřiště. Díky tomu se nabízí volnost a prostor pro Dybalu, který se tak stává rozdílovým hráčem.

Vás o tom ostatně také přesvědčil, protože se postaral o vedoucí gól hostů.

Šlo o naši chybu, neboť akci předcházející první brance Juventusu jsme mohli a měli zastavit už uprostřed hřiště. I třeba za cenu faulu a žluté karty. Nestalo se, Dybala se dostal k míči, nacentroval a Bentacur zakončoval. Čtyři minuty na to nám dal Ronaldo druhou branku a pak už to bylo hrozně těžké.

Přesto jste favorizovanému protivníkovi statečně vzdorovali.

Byl to opravdu skvělý zápas, v němž Juventus prokázal své kvality, takže nás přehrával a na hřišti dominoval. I tak jsme mohli utkání zdramatizovat.

To když vaší střele scházely centimetry, aby namísto na tyčí skončila v síti?

Škoda že nepřinesla gól. Pomohl by mužstvu i mně. Ale i tak jsme měl z výkonu dobrý pocit, protože po zranění se dostávám zase do herní pohody.

Dá se vůbec současnému Juventusu vzdorovat? Může v Serii A jeho suverénní tažení někdo ohrozit?

Už loni byl hodně silný a letos je ještě o něco silnější, ale ubránit se dá. Je to ovšem těžké, protože nemá ve svém středu jen Ronalda, ale i Dybalu, Mandžukiče a třeba Douglase Costu, i když ten proti nám nenastoupil. Proto se nelze soustředit jen na jednoho hráče a toho bránit.

Zvláště, když Ronaldo nad ostatní vyčnívá...

Je to opravdu fantastický fotbalista, jehož fyzická kondice je až neskutečná. A k tomu rychlost, až abnormální výskok a navrch chytrost, ze které těží. Čeká na svou příležitost, a když se mu nabídne, okamžitě ji využije. Jako v zápase proti nám.

Reklama

Související témata: