Hlavní obsah

Osmnáctiletý útočník Čvančara odešel z Jablonce do Empoli

Útočník Tomáš Čvančara odešel z Jablonce do Empoli. Osmnáctiletý český fotbalista bude v sedmnáctém celku italské ligy půl roku hostovat a součástí dohody je i možnost trvalého přestupu. Oba kluby o transferu informovaly na sociálních sítích. Střelnici opouští také Jakub Janetzký. Mladý záložník bude i nadále hostovat v Opavě.

Foto: Sport.cz

Útočník Tomáš Čvančara odešel z Jablonce do Empoli. Vpravo jeho agent David Nehoda.

Článek

Čvančara přišel do Jablonce před rokem ze Slavie. Loni v březnu český mládežnický reprezentant proti Ostravě zasáhl zatím do jediného prvoligového utkání, jinak nastupoval především v juniorské lize.

Empoli patří v Serii A sedmnácté místo s náskokem pouhých tří bodů na sestupové pásmo.

Záložník Janetzký bude dál hostovat v Opavě

Záložník Jakub Janetzký bude i na jaře hrát první ligu za Opavu. Slezský celek se dohodl s Jabloncem na prodloužení hostování jednadvacetiletého fotbalisty do konce sezony. Oba kluby o tom informovaly na sociálních sítích.

Janetzký zatím v nejvyšší soutěži odehrál 20 zápasů, z toho 17 na podzim za Opavu, v jejímž dresu si také připsal i dosud jediný ligový gól. "O Kubu jsme měli zájem a on má zájem v Opavě působit. S Jabloncem nyní dolaďujeme formality jeho hostování. Už s námi trénuje," uvedl na klubovém webu generální manažer Alois Grussmann.

Reklama

Související témata: