Hlavní obsah

Inter porazil poslední Regginu až brankou v nastavení

ŘÍM

Inter Milán porazil v italské fotbalové lize poslední Regginu na jejím hřišti 3:2 a po dvou bezbrankových remízách opět naplno bodoval. Vítěznou branku však vstřelil až v nastaveném čase. Juventus doma zdolal AS Řím 2:0 a vyhrál potřetí za sebou.

Článek

Inter se dostal rychle do vedení, Maiconův gól z úvodu utkání po 221 minutách ukončil čekání úřadujícího italského mistra na branku. O čtvrt hodiny později přidal druhou přesnou trefu po pohledné akci Vieira a utkání se zdálo být rozhodnuté.

Domácí fotbalisté se ale nevzdali a ještě do konce poločasu snížili zásluhou povedené rány kapitána Cozzy. Po přestávce se bojovnost Regginy ještě zvýšila a v 52. minutě vyústila ve vyrovnávající branku. Bod však domácím sebral milánský obránce Cordóba, který v první minutě nastaveného času po odraženém rohovém kopu tvrdou ranou k tyči rozhodl utkání.

Zatímco Juventus potvrdil poslední dobré výkony, AS Řím prohrál čtvrtý zápas za sebou a propadl se do spodních pater tabulky. Skóre zápasu otevřel ve 38. minutě Del Piero, který trefil z trestného kopu levý horní roh Doniho branky. Turínská ikona byla i u druhého gólu, když jeho nahrávku zužitkoval krátce po přestávce záložník Marchionni. Pavel Nedvěd i Zdeněk Grygera nechyběli v základní sestavě "Staré dámy", ale ani jeden z nich zápas nedohrál. Grygeru nahradil v 78. minutě Mellberg a Nedvěda vystřídal o tři minuty později mladý obránce De Ceglie.

Itálie - 10. kolo:
Reggina - Inter Milán 2:3 (34. Cozza, 52. Brienza - 8. Maicon, 23. Vieira, 90.+1 Cordóba), Juventus Turín - AS Řím 2:0 (38. Del Piero, 48. Marchionni).

Reklama

Související témata: