Hlavní obsah

Juventus vyhrál v Cagliari, dva góly dala nová posila Matri

ŘÍM

Fotbalisté Juventusu vyhráli v italské lize na hřišti Cagliari 3:1 a zaznamenali teprve druhou výhru z posledních osmi ligových utkání. Dvě branky vstřelil útočník Alessandro Matri, který v turínském celku hostuje od konce ledna právě z Cagliari.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Radost fotbalistů Juventusu

Článek

Šestadvacetiletý hráč, který dal v podzimní části soutěže za sardinský klub jedenáct branek, se za "Starou dámu" trefil už při druhém startu. Proti svým bývalým spoluhráčům otevřel skóre po dvaceti minutách, po Aquafrescově vyrovnání pak Matri vrátil hostům v 75. minutě vedení. Náskok ještě šest minut před koncem pojistil třetím gólem střídající Luca Toni, který tak oslavil návrat po zranění. Krajní bek Juventusu Zdeněk Grygera dnes zůstal pouze na lavičce.

V novém roce neporažené Udine zdolalo trápící se Sampdorii Janov 2:0 a vyhouplo se na páté místo. Domácí naplno bodovali popáté z posledních sedmi utkání a na stadionu Friuli neprohráli od 19. září loňského roku. Naopak janovské mužstvo v pátém ligovém zápase po sobě nevyhrálo a neskórovalo. Na půdě soupeřů prohrálo bez vstřeleného gólu ve všech pěti předchozích duelech.

Domácím zařídili vítězství už během prvního poločasu útočníci Alexis Sánchez a Antonio Di Natale. Nejlepší střelec týmu oslavil stý ligový zásah v dresu Udine. Třiatřicetiletý kapitán Di Natale se trefil už pošestnácté v sezoně a na vedoucího Edinsona Cavaniho z Neapole ztrácí jediný gól.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:
Udine - Sampdoria Janov 2:0 (18. Sánchez, 40. Di Natale), Cagliari - Juventus Turín 1:3 (51. Aquafresca - 20. a 75. Matri, 84. Toni).

Reklama

Související témata: