Hlavní obsah

Sparťan Schick je podle italských médií blízko přestupu do Sampdorie

Řím

Útočník Patrik Schick je blízko odchodu ze Sparty do Sampdorie Janov. Letenský celek za dvacetiletého fotbalistu, jehož přestup by měl být podle italských médií dokončen v nejbližších dnech, údajně dostane od patnáctého celku italské ligy čtyři miliony eur (asi 108 miliónů korun).

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sparťanský útočník Patrik Schick.

Článek

Člen české reprezentace do jednadvaceti let Schick je už druhým hráčem Sparty, který má během krátké doby namířeno do Serie A. Český vicemistr ve čtvrtek prodal do Boloni záložníka Ladislava Krejčího, za kterého od čtrnáctého týmu minulého ročníku italské ligy obdržel rovněž čtyři milióny eur.

Schick zatím v první lize odehrál 31 zápasů a dal osm branek. Všechny zaznamenal v uplynulé sezoně, kdy hostoval v Bohemians 1905. Upozornil na sebe také v kvalifikaci mistrovství Evropy hráčů do 21 let, kde je s osmi góly druhým nejlepším střelcem.

Výkony mu vynesly pozvánku i do seniorského výběru, za který nastoupil v květnovém přípravném duelu s Maltou a hned se na výhře 6:0 podílel jednou brankou. Do nominace na mistrovství Evropy se však Schick, o kterého se údajně zajímal i AS Řím, nakonec nevešel.

Reklama

Související témata: