Hlavní obsah

Chci pomoci fotbalu, říká Kureš. Morálně i profesně jde o správného člověka, lebedí si Malík

Když se ozval šéf Komise rozhodčích Jozef Chovanec s nabídkou na obsazení postu po odvolaném Romanu Hrubešovi, neváhal. Dosavadní předseda pravidlové komise Jiří Kureš vnímá nabídku na obsazení volného postu v komisi rozhodčích jako příležitost pomoci fotbalu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf Komise rozhodčích Jozef Chovanec už si našel náhradu za odvolaného Romana Hrubeše.

Článek

„Ve své podstatě pro mě nejde o zásadní změnu, spíše bude moje přítomnost více oficiální. Já se mnohých jednání účastnil i v minulosti s poradenským hlasem. Organizoval jsem školení pro kluby, trenéry či novináře. Když mi pan Chovanec zavolal, neváhal jsem. Chci pomoci fotbalu," říká Jiří Kureš.

Chovanec od letního nástupu do funkce spolupracoval s Martinem Wilczekem, Pavlem Marešem, Petrem Mlsnou a Romanem Hrubešem. V úterý sám předložil výkonnému výboru návrh na odvolání posledně jmenovaného.

„Nerespektoval mě. Ani ostatní členové komise se při komunikaci s ním necítili komfortně," vysvětloval Chovanec, proč se rozhodl zbavit muže, jenž je garantem projektu videorozhodčích.

Jako náhradu si vybral Kureše, který v komisi pracoval už v minulosti, kdy rozhodčím šéfoval Luděk Macela. „Obsazení komise je zcela v kompetenci Jozefa Chovance. Šlo o legitimní požadavek, jemuž jsme vyhověli. Jsem si jistý, ať se to komukoliv líbí nebo nelíbí, že je pan Kureš morálně i profesně nyní tím správným člověkem, který by měl usednout na pozici člena komise rozhodčích," uvedl Martin Malík, předseda FAČR.

Kureš tolik diskutovaný projekt videorozhodčích, který byl jedním z klíčových bodů neshody mezi Chovancem a Hrubešem, vidí jako přínos. „Je to ve prospěch fotbalu. A pochopitelně je nutné vše vnímat i s jistými nedostatky, protože jsme v začátcích," prohlásil muž, jenž zaujme pozici odvolaného Hrubeše.

Reklama