Hlavní obsah

Motivací byla touha odpoutat se z příčky, na kterou Dukla nepatří, vykládal střelec vítězného gólu Ďurica

Praha

Jeho zářijový příchod z tureckého Trabzonsporu se stal pro pražskou Duklu ternem. „Je prostě vítězným typem, který chce uspět v každém zápase, každém minisouboji,“ potvrzuje kouč Roman Skuhravý, že sedmatřicetiletý slovenský legionář Ján Ďurica je tím mužem, díky němuž tým z Julisky vybředl z nejhlubší ligové bažiny a pomalu míří tabulkou vzhůru. Zvláště, když Ďurica obstarává i góly. V minulém kole v Karviné, tentokrát v domácím střetnutí s Opavou.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obránce Dukly Ján Ďurica slaví gól, kterým rozhodl proti Opavě.

Článek

Muselo se vám obrovsky ulevit, když jste Opavu nakonec přece jen udolali, i když zápas spěl k remízové koncovce.

Chválabohu, že jsme udrželi čisté konto a neinkasovali z protiútoků, které soupeř podnikal. Bylo to totiž hodně těžký zápas, neboť hosté na nás byli psychicky dobře připraveni. Hráli ze zabezpečené obrany, v níž mají chlapy jako hory, čekali na naše případné chyby. Bylo to jen o trpělivosti.

Tu jste projevili, ale nakonec jste musel rozhodnout vy, stoper...

Jedno, zda branku vstřelí útočník nebo obránce, důležitá je výhra. Bojovali jsme všichni, šancí si vytvořili také dost, proto jsme byli odměněni vítězným gólem. Důležitým pro nás i pro Duklu slavící právě v neděli sedmdesáté výročí založení.

Navíc důležité i pro vašeho trenéra Skuhravého, neboť jste hráli proti Opavě, kterou on prakticky ještě před měsícem vedl. Připomínal vám to? Motivoval vás víc než před jiným utkáním?

Ne, vůbec. Připravovali jsme se na Opavu stejně, jako se chystáme třeba na Spartu či Slavii, snažili jsme se soustředit sami na sebe. Motivací pro nás bylo vítězství a touha odpoutat se z příčky, na které se Dukla nacházela a jež není místem, kam by patřila. Teď už míříme postupnými kroky vzhůru a já jsem rád, že mohu být při tom.

Nejenže jste přitom, vaše góly tomuto vzestupu napomáhají. Vždyť jste se trefil v předchozím kole v Karviné a teď znovu.

Těší to, věřím, že budu pokračovat a dám i další branky, i když jsem na hřišti především proto, abychom je nedostávali my. Pro mě podstatnější je ovšem týmový duch, který jsme prokázali. Proti Opavě jsme makali a bojovali, a proto jsme vyhráli.

A díky tomu už nejste v tabulce poslední.

Zatím se na ni raději nedívám. Leda kdyby se obrátila zhůru nohama, to by se pak na ni koukalo moc hezky.

I posun o příčku výš ale přece musí být povzbudivý. V čem tkví tak náhlá proměna mužstva, které bylo po sedmi kolech bez bodu a v pěti dalších jich nasbíralo už deset?

Přišel nový trenér, začali jsme hrát víc kombinačně, narostla motivace, protože mužstvo má na to, aby v tabulce figurovalo mnohem výš, než zatím je. Deset bodů jsme posbírali, ale musíme pokračovat. Už třeba v příštím kole, kdy jedeme na Slavii, na kterou se musíme dobře připravit. Škoda jen, že se zranil Nikola Raspopovič, jenž patřil do základní osy týmu.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice