Hlavní obsah

Hornyák za kritiku rozhodčího nesmí dva zápasy na lavičku Liberce, klub protestuje

Fotbalistům Liberce bude ve dvou soutěžních zápasech chybět trenér Zsolt Hornyák. Disciplinární komise ho potrestala za kritiku rozhodčího po nedělním utkání s pražskou Slavií. K tomu slovenský kouč musí zaplatit pokutu 20 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Zsolt Hornyák byl potrestán

Článek

Hornyák si po domácí prohře 0:1 posteskl, že duel 12. ligového kola ovlivnily sporné momenty. Vyloučení libereckého obránce Jana Mikuly z 12. minuty trenér Slovanu označil za přísné a zároveň se pozastavil nad situací z 83. minuty, kdy sudí Radek Příhoda po poradě s videorozhodčím nenařídil penaltu za souboj střídajícího Martina Koscelníka s hostujícím Janem Bořilem.

Vedení Liberce den po zápase proti verdiktům rozhodčích podalo protest. Hornyák bude týmu poprvé chybět v nedělním podještědském derby na hřišti Jablonce.

Dvouzápasový distanc a pokutu 10 tisíc korun dostal trenér druholigové Jihlavy Martin Svědík. Disciplinární komise ho potrestala za kritiku rozhodčích a nevhodné chování v technické zóně po prohraném duelu třetího kola MOL Cupu v Opavě (0:1). Svědík si už jedno utkání z trestu odpykal při zápase se Žižkovem.

Druholigové Brno dostalo pokutu 23.500 korun za to, že jeho fanoušci při zápase ve Znojmě použili pyrotechniku. Domácí klub zaplatí 20 tisíc korun za nezvládnutou pořadatelskou službu.

Trest na jedno soutěžní utkání za vyloučení v minulém kole dostali Pavel Čmovš z Teplic, Bojan Letič z Karviné a liberecký Mikula. Za čtyři žluté karty si jednou nezahrají slávisté Michael Ngadeu s Janem Bořilem, Jan Schaffartzik z Opavy a Jakub Petr ze Slovácka.

Ve druhé lize dostal vítkovický David Pašek za červenou kartu trest na dva soutěžní zápasy. O polovinu menší distanc čeká Martin Suse z Prostějova. Čtyři žluté karty znamenají stop na jedno utkání pro Petra Pavlíka (Brno), Adama Fouska (Pardubice) a Adama Čiháka (Sokolov).

Reklama

Související témata: