Hlavní obsah

Potvrzeno! Krmenčík musí na operaci, sezona pro něj pravděpodobně skončila

Aktualizováno

Zlá zpráva pro Plzeň! Útočník Západočechů Michael Krmenčík má přetržený zkřížený vaz na levé noze a bude muset podstoupit operaci. Klub informaci potvrdil na webových stránkách. Sezona tak pro nejlepšího střelce úřadujícího českého mistra s největší pravděpodobností skončila.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Michael Krmenčík hledá cestu k brance soupeře. Ilustrační snímek.

Článek

Krmenčík v neděli proti Slovácku odehrál téměř celé utkání a v 90. minutě ho vystřídal Tomáš Chorý. Vyšetření na magnetické rezonanci odhalilo, že pětadvacetiletý kanonýr má přetržený zadní křížový vaz v levém koleni. To si vyžádá operaci a následnou přibližně půlroční rekonvalescenci, takže Krmenčík si do konce této sezony už nejspíš nezahraje.

„Je velmi pravděpodobné, že tato sezona již pro Michaela bohužel skončila," potvrdil mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Krmenčík je pro Plzeň stěžejním hráčem. V minulé ligové sezoně byl s 16 góly nejlepším kanonýrem soutěže a v tomto ročníku zatím skóroval sedmkrát. Krmenčík zároveň patří do základní sestavy české reprezentace, za kterou dal v 19 utkáních osm branek. V nedávné minulosti o něj několikrát usilovaly kluby ze zahraničí, v Plzni však zůstal.

TOP 5 střelců ligy
PořadíJménoGóly
1.Nikolaj Komličenko (MBL)12
2.Jean-David Beauguel (ZLN)8
3.Michael Krmenčík (PLZ)7
4.Benjmamin Tetteh (SPA)7
5.Miroslav Stoch (SLA)7

Samotný útočník se ke svému zranění vyjádřil na webových stránkách plzeňského klubu. „Takový je prostě fotbal, mrzí mě to, ale nic s tím nenadělám. V nejbližších dnech mě čeká operace, následně se zaměřím na kvalitní rehabilitaci a budu tvrdě makat, abych se brzy vrátil v plné síle na hřiště. Děkuji i všem našim fanouškům, kteří mě podporují a poslali mi velké množství zpráv. To mě posiluje a dělá velkou radost," uvedla opora českého mistra.

Dalšími útočníky v kádru západočeského obhájce ligového titulu jsou Jakub Řezníček a Chorý.

Plzeň se tak musí obejít bez své největší ofenzivní hvězdy a navíc musí v dohledné době zapomenout na očekávaný lukrativní přestup Krmenčíka do zahraničí.

I proto přijal zprávu s rozpaky Dalibor Lacina, majitel společnosti International Football Marketing & Management, která Krmenčíka zastupuje. „V první řadě myslím na Míšu, přeju si, aby se podařila operace. Probíráme a zjišťujeme nejlepší možnosti pro jeho následnou rehabilitaci. O ničem dalším momentálně neuvažujeme. Co se týká dalších účastníků tohoto nešťastného příběhu, k tomu se vrátím později," řekl Sport.cz.

Bude absence Michaela Krmenčíka velkou ztrátou pro Plzeň?
Ano, nejde nahradit
63,5 %
Ne, tým má další hráče
36,5 %
Celkem hlasovalo 6474 čtenářů.

Reklama

Související témata: