Hlavní obsah

Trefa po 42 měsících, navíc hlavou. Bral bych gól klidně i ramenem, culí se slávista z Teplic

Praha

V květnu 2015 rozhodl v dresu Hradce Králové duel s Ostravou. Premiérovým gólem v české lize. Od té doby 59 zápasů v nejvyšší soutěži nic. Až v pátek v Ďolíčku se teplický záložník Daniel Trubač zase dočkal: zkraje druhé půle zápasu s Bohemians 1905 hlavou vyrovnal na 2:2. Severočeši nakonec zvítězili 3:2.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

V hlavičkovém souboji (zleva) Martin Hašek ml. z Bohemians a Daniel Trubač z Teplic.

Článek

„Mám velkou radost. Hlavně proto, že jsem pomohl k výhře. Už jsme ji potřebovali jako sůl," uvedl Trubač, kterému při zakončení domácí obrana dopřála luxusní prostor a čas. Nikterak prudký centr Kroba umístil z pěti metrů k tyči. „Dát gól hlavou je pro mě netypické, ale bral bych ho, i kdybych míč do brány dostal ramenem. Moc jsem ho potřeboval, doufám, že jsem smůlu prolomil a budu víc produktivní," pronesl 21letý záložník, který je na Stínadlech na hostování ze Slavie.

Vzhledem k jeho hubené střelecké bilanci si Trubače spoluhráči občas dobírali. Při jeho nízkém věku má na kontě už 73 ligových startů, v Ďolíčku si připsal teprve druhou branku. „Dělali jsme si z něj občas legraci, že hraje ligu pět let a dal jediný gól. Teď už má dva," culil se útočník David Vaněček, autor vítězné branky.

„Kluci mi přejou, cítím jejich důvěru, což je pro mě důležité. Když mám sebevědomí, dokážu velké věci," doplnil Trubač, který si pochvaluje také důvěru nového kouče Stanislava Hejkala. „Každý hráč se cítí líp, když nastupuje pravidelně. Mám od trenéra větší volnost v ofenzívě," těší reprezentanta do 21 let.

Reklama

Související témata: