Hlavní obsah

Zůstanu ve Spartě, dokud s ní nezískám trofej. Stanciu jde do derby s velkým slibem

Praha

Patřil k ústředním postavám jarního derby na Letné. Dva góly dal sešívaným sám, jeden si po jeho rohu srazil do vlastní branky Souček. Jenže ani vedení 3:0 fotbalové Spartě nestačilo a remizovala 3:3... Dnes mají Nicolae Stanciu a spol. první šanci k nápravě. Na rivala ztrácejí sedm bodů a jdou zachraňovat sezonu. „Derby je příležitost prokázat svou kvalitu,“ burcuje rumunský záložník armádu v rudých dresech.

Nepotřebujeme extra motivaci jako slávisté, zní před nedělním derby ze SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek

Hrálo se v březnu, ale přece jen, máte ještě v hlavě jarní derby, kdy vám ani tříbrankový náskok nestačil...?

Samozřejmě si vzpomínám, ale snažím se na poslední derby nemyslet. Šlo o minulou sezonu a já se soustředím na současnost. Jsem ale přesvědčený, že když odehrajeme stejný první poločas jako tehdy, tak už tentokrát vyhrajeme.

Pohlcuje vás atmosféra pražského derby?

Ano, úžasné utkání, největší v Česku, podobně jako souboj Steauy proti Dinamu v Rumunsku. Je skvělé hrát v takových zápasech. Právě derby je příležitost prokázat svou kvalitu, každý fotbalista chce hrát takové duely.

Víte, jak zastavit rozjetou Slavii?

Hrajeme doma a tady jsme rok neprohráli. Chceme hrát naši hru, takže by se měli přizpůsobit nám, a ne my jim.

Na rivala ztrácíte sedm bodů. Cítíte, že jde o záchranu celé sezony?

Derby je samozřejmě důležitý zápas, ale ne klíčový. Pokud se spolu utkáme i v nadstavbě, tak nás pořád budou čekat ještě dva další zápasy se Slavií.

Právě před derby se objevily spekulace o vašem případném zimním přestupu do Itálie, Německa či Turecka. Co jim říkáte?

Něco jsem četl, ale uprostřed sezony není čas, abych odpovídal na takové otázky. Cítím se tady dobře a chtěl bych se Spartou vyhrát nějakou trofej. Zůstanu tady, dokud ji nezískám.

Vedení Slavie slíbilo hráčům soupeře za výhru v derby koupel v pivu. Máte o to větší motivaci jim takovou odměnu překazit?

Kdepak, pro nás nejde o žádnou extra motivaci. Do derby tak jako tak půjdeme podat stoprocentní výkon. Nevím, jestli hráči Slavie potřebují takovou zvláštní motivaci. Pro mě je čest nastoupit v takovém utkání a vyhrát. Motivaci pro derby máme v sobě a nepotřebujeme žádnou další.

Jak dopadne fotbalové derby Sparty se Slavií?
Vysokou výhrou Sparty
7,9 %
Těsnou výhrou Sparty
31,5 %
Remízou
10,1 %
Těsnou výhrou Slavie
17,8 %
Vysokou výhrou Slavie
32,7 %
Celkem hlasovalo 17336 čtenářů.

Reklama