Hlavní obsah

Karviná - Sparta 1:3Sparta v dlouhé přesilovce otočila utkání v Karviné

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Budínský 1 : 0
51. Radakovič 1 : 1
72. Stanciu 1 : 2
86. Plavšič (penalta) 1 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty po třech venkovních prohrách v řadě zabrali a v Karviné na půdě předposledního celku tabulky zvítězili 3:1. Pražané sice ve Slezsku prohrávali 0:1, ale pak ve druhém poločasu využili dlouhou přesilovku po vyloučení autora domácí branky Lukáš Budínského. O góly hostů se postarali Uroš Radakovič, Nicolae Stanciu a Srdjan Plavšič. Karvinští jsou šest kol v řadě bez výhry.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Nicolae Stanciu ze Sparty během utkání v Karviné.

Článek
Fotogalerie

Sparta bez potrestaných Kangy a Chipciua měla snahu o aktivní nástup, ale její platonická územní převaha se po čtvrthodině vyšuměla do prázdna. První opravdovou šanci si po pasivní čtvrthodině vytvořila Karviná: Lingr dostala na levém křídle balon za obranu, ale Nita jeho střelu vyrazil.

I tak se úplně změnil obraz utkání. Domácí jako by odhodili úvodní ostych a vysunovali se více do hloubi své útočné poloviny. Z aktivnějšího projevu pramenila i první gólová situace: Stanciu poslal pod tlakem z velké vzdálenosti míč na vlastního gólmana, jenže přihrávku vystihl Guba, kterého fauloval sparťanský brankář a sudí Julínek ve spolupráci s kolegou u videa nařídili penaltu. Tu bezpečně proměnil Budínský.

Budínský a video se do hlavních rolí záhy dostali znovu. Karvinský záložník ve skluzu trefil Vatajelua, dostal žlutou kartu, kterou ovšem Julínek po další kontrole záznamu přehodnotil na červenou a před Spartou byla dlouhá přesilovka. Ještě v nastavení první půle ji mohl využít Pulkrab, ale po Berkovcově zaváhání a zmatku v malém vápně z otočky minul.

Přesilovku využili rychle

Početní výhodu přesto Pražané zhodnotili brzy. Šest minut po změně stran se do vzduchu zavěsil Radakovič a hlavou trknul do spodního kouta karvinské branky rohový kop Vatajelua.

S psychickým povzbuzením a proti oslabené Karviné pak ale Sparta herně navrch neměla. Domácí brejky byly nebezpečnější, jako to ukázal v 60. minutě Lingr, který však po akci Ba Louy k vlastní smůle trefil přímo rukavice připraveného Nity. Gólem zaváněla i hlavička Kriváka, které však pár centimetrů chybělo.

Sparta pak nečekaně udeřila v 72. minutě Stanciuem, který si rychle zpracoval odražený balon a skákavým volejem z dvaceti metrů zamířil přesně k tyči. To byl pro Karvinou tvrdý direkt, ze kterého se už nezvedla. Hosté ovládli závěr utkání a po faulu Letiče na Sáčka z penalty přidal ještě třetí gól.

MFK Karviná - Sparta Praha 1:3 (1:0)
Branky: 34. Budínský z pen. - 51. Radakovič, 72. Stanciu, 86. Plavšič z pen.. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Hrabovský - Zelinka (video). ŽK: Smrž, Krivák - Pulkrab, Čivič, Plavšič. ČK: 45. Budínský (Karviná).
Karviná: Berkovec - Čolič (84. Wágner), Krivák, Janečka, Moravec - Smrž, Budínský - Ba Loua, Lingr (80. Galuška), Letič - Guba (73. Ramirez). Trenér: Nádvorník.
Sparta: Nita - Sáček, Radakovič, Štetina, Čivič (80. Costa) - Plavšič, Frýdek, Stanciu, Vatajelu (56. Vukadinovič) - Pulkrab (90. Hložek), Tetteh. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: