Hlavní obsah

Obhájci titulu nečekaně selhali, Slavia na čele tabulky odskočila. Baník prohrál derby

roj, dosSport.cz
Aktualizováno

Před reprezentační pauzou nabídl nedělní program 15. kola fotbalové ligy hned pět zápasů. Slavia na čele tabulky po výhře nad Zlínem 3:1 odskočila o dva body druhé Plzni, která po výprasku od Realu v Lize mistrů doma jen remizovala s Příbramí 1:1. To Jablonec po pohárové porážce v Astaně doma zvítězil nad Bohemians 1905 3:1 a posunul se na čtvrté místo o bod za Spartu. Baník prohrál ostře sledované derby v Opavě 1:2 a Teplice se s Olomoucí rozešly bez gólů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Milan Baroš z Baníku Ostrava (vpravo) po neproměněné brankové šanci proti Opavě.

Článek
Fotogalerie

Slavia po bitvě s Kodaní (0:0) v Evropské lize na domácí scéně v Edenu potvrdila proti Zlínu roli favorita. S Ševci před nedělním střetnutím vyhrála jediný z posledních čtyř vzájemných ligových zápasů, a v nedělním duelu dokonce prohrávala po brance Vyhnala.

Frydrych se Stochem ale ještě před přestávkou zařídili obrat, který po změně stran potvrdil z penalty svým druhým gólem v utkání Stoch. Slavia doma vyhrála popáté za sebou, zatímco Zlín nebodoval po třech kolech a klesl na šesté místo.

Od mistrovské Plzně se čekalo, že si po fiasku s Realem v Champions League spraví chuť. Hosté s nejhorší obranou v lize sice s Viktorií prohráli pět posledních zápasů, v nichž od ní inkasovali 17 gólů, ale ve Štruncových sadech šli po ojedinělé akci zásluhou Fantiše do vedení. Domácí navzdory velké převaze stihli Petržalovou trefou jen vyrovnat. Plzeň tak doma  nevyhrála poprvé v sezoně, Příbram bodovala po čtyřech prohrách.

Jablonec nezaváhal

To Jablonec po smolné porážce v Evropské lize s Astanou doma v lize zabral. Díky dvěma gólům Doležala udolal Bohemians a z posledních sedmi ligových duelů ztratil jen dva body. Za výhrou ho už v desáté minutě nasměroval proměněnou penaltou Trávník. Za hosty jen v první půli srovnal M. Hašek. Další vyrovnávací trefa Vodháněla v závěrečné čtvrthodině neplatila, protože si střelec zpracoval míč rukou. Klokani prohráli potřetí za sebou.

Opava i podruhé uspěla na svém stadionu, tentokrát navíc ve vyhecovaném derby, v němž porazila po 22 letech Baník Ostrava. Domácí po hodině hry měli díky trefám Kayamby a Smoly dvoubrankový náskok. Baník ze závěrečného tlaku vytěžil jen snížení na 1:2 od střídajícího Jakuba Šašinky. Ostrava z posledních pěti utkání v lize zvítězila jen jednou.

Teplice díky bezbrankové remíze s Olomoucí bodovaly doma potřetí z posledních deseti zápasů. Sigma prodloužila neporazitelnost na pět utkání.

Výsledky 15. kola fotbalové ligy:
Pátek
Mladá Boleslav - Dukla 0:0
Sobota
Karviná - Sparta 1:3
Slovácko - Liberec 0:1
Neděle
Opava - Ostrava 2:1
Branky: 35. Kayamba, 65. Smola - 84. J. Šašinka
Jablonec - Bohemians 3:1
Branky: 10. Trávník (z pen.), 62. Doležal, 79. Doležal - 44. M. Hašek
Teplice - Olomouc 0:0
Plzeň - Příbram 1:1
Branky: 33. Petržela -  20. Fantiš
Slavia - Zlín 3:1
Branky: 22. Frydrych, 45.+1. Stoch, 47. Stoch (z pen.) - 17. Vyhnal

Reklama