Hlavní obsah

Vyhnal gól svojí Slavii neslavil, i když jím podtrhl velký comeback

Praha

O něco déle než šest let a osm měsíců musel čekat, než si znovu připsal prvoligový gól. Teď se odchovanec fotbalové Slavie trefil dvě kola po sobě. Po Karviné skóroval Pavel Vyhnal i proti sešívaným, tentokrát však branku neslavil. „Měl jsem jasno již před zápasem. Byl jsem přece jen ve Slavii hodně dlouho. Od čtyř do dvaceti, nějakých šestnáct let,“ poukazuje útočník Zlína po porážce 1:3 s lídrem tabulky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Pavel Vyhnal ze Zlína a Lukáš Štetina ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Dal v lize dvě branky v únoru 2012 ještě v dresu Bohemians 1905 a na další zásah v nejvyšší soutěži čekal až do předminulého týdne, kdy zatížil konto Karviné (2:1). Branka Slavii pro něj byla speciální. Vždyť Eden pořád bere tak trochu za vlastní.

„Hezký pocit, ale ne nový. Trefil jsem se tady už kdysi za Bohemku. Na stadionu byl i můj táta, který tady trénuje," líčí Pavel Vyhnal s úsměvem.

Jeho příběh má momentálně šťastný konec. Trvalo mu hodně dlouho, než se do nejvyšší soutěže vydrápal zase zpátky.

„Návrat do ligy pro mě byl obrovsky těžký. Měl jsem hodně zranění a byla dlouhá. Teď jsem rád, že jsem v pořádku a budu se snažit držet pohromadě co nejdéle," plánuje si.

Kdo nahradí Beauguela?

Góly začal dávat v pravou chvíli. Minulý týden bylo oznámeno, že zlínský kanonýr Jean-David Beauguel v zimě odejde do Plzně. Velká šance pro jeho spoluhráče.

„Tak to neberu, uvidíme, co bude v zimě. Teď hraju já, za další dvě kola třeba někdo jiný," přemítá Vyhnal.

Odchod rozjetého Francouze je pro Zlín velká rána.

„Bogy měl fantastickou formu, dával jeden gól za druhým. Pokusíme se ho nahradit. Plzeň mu přejeme, je to hodný kluk," ujišťuje 28letý útočník.

Ševce nicméně Beauguelův přestup překvapil.

„Na tréninku si nás v týdnu svolal pan Grygera do středového kruhu, aby nám zprávu oznámil. Pak se přidal Bogy ještě v kabině. Slíbil, že na závěr podzimu určitě nebude kašlat a půjde do všeho dál na sto procent. Smál se, když jsem ho nabádal, že Plzni může pomoci už na Slavii," poukazuje Vyhnal na eventualitu, k níž ovšem v Edenu nedošlo.

Reklama

Související témata: