Hlavní obsah

Ligové milníky: Rosický s Fukalem rozhodli řež s Teplicemi. Uhájí tam teď Sparta druhé místo?

Praha

Severočeši už favorita nejednou nachytali. Letenští rozhodně nejsou nadšeni, že v neděli budou aspoň druhou příčku hájit právě na Stínadlech. Asi největší vzájemnou bitvu fotbalisté Sparty svedli s Teplicemi v březnu 2000 a nakonec ji vyhráli 3:2. Tomuto dramatickému duelu je věnován další díl historických milníků Synot ligy.

Fukal rozhodl bitvu s TeplicemiVideo: synotliga.cz

 
Článek

Sparta tou dobou závodila se Slavií o titul a nesměla si dovolit klopýtnout. Však se také po dvou rychlých Barankových gólech zdálo, že má výhru v kapse. Potom však favorit polevil, Verbíř ve druhém poločase snížil a Pavel Holomek vyrovnal.

Došlo tedy na infarktový závěr. Sparta začala hrát vabank a nechala otevřená zadní vrata dokořán - hned dva tepličtí hráči běželi sami na brankáře Blažka. Jenže Fousek místo toho, aby přihrál volnému Frťalovi, zakončoval sám a trefil jen břevno. Hned z protiútoku zase Fukal trefil na druhé straně tyč.

Rozhodlo se až ve druhé minutě nastavení. Mladíček Rosický zahrál rohový kop na přední tyč, odtud míč znovu doputoval na Fukalovu hlavu a střelecky disponovaný obránce stanovil konečné skóre 3:2.

Štěstí se na jaře 2000 přiklonilo ke Spartě nejen v dramatu s Teplicemi, ale také v bitvě o mistrovský pohár...

Situace následovníků Rosického a spol. je teď mnohem horší. O titul přišli a čtyři kola před koncem trnou, zda uhájí aspoň druhé místo. Zápas Teplice - Sparta se hraje v neděli od 17:00, přímý přenos vysílá O2 Sport a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: