Hlavní obsah

Konec už po dvanácti zápasech! Olympijský vítěz z Nagana tak činí na vlastní žádost

Praha

Středeční porážka na ledě do té doby poslední Kadaně už na něj byla moc. Olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z roku 1999 Jan Čaloun se po špatném vstupu do nové sezóny první ligy rozhodl na vlastní žádost skončit na pozici trenéra hokejistů Ústí nad Labem.

Foto: Josef Pešout

Trenér hokejistů Ústí nad Labem Jan Čaloun.

Článek

Čaloun přitom A tým převzal teprve po skončení minulého ročníku. Vstup do probíhající sezóny se ovšem Severočechům vůbec nevydařil. Ústí vyhrálo jen dvě z dvanácti utkání a vrchol zmaru přišel ve středu, když po porážce 1:2 v Kadani vyšlo už pošesté za sebou bodově naprázdno a v tabulce mu patří až třináctá pozice.

Vedením týmu, který v sobotu přivítá v domácím prostředí kladenské Rytíře, byl prozatím pověřen Čalounův dosavadní asistent Vladimír Machulda. Ten s Čalounem úzce spolupracoval a je u mužstva už od poloviny minulé sezóny. „Nové trenérské složení bude vedení klubu řešit v nejbližších dnech," uvedl klub na svých oficiálních stránkách.

I když se ze soutěže nesestupuje, propadáky a neúspěšné výsledky nikomu na sebevědomí nepřidávají. Mizérie ústeckého celku zřejmě souvisí i s úzkým kádrem kvůli odchodům hráčů a přetrvávající marodce.

Čaloun i nadále bude v Ústí nad Labem působit jako jeden z jednatelů společnosti a zároveň zůstává i šéftrenérem mládeže.

Pro Čalouna byla krátká epizoda u ústeckého áčka prvním působením v roli kouče v profesionálním hokeji, předtím pracoval v klubu s mládeží.

Reklama

Související témata: