Hlavní obsah

Hokejisty Litvínova posílí na měsíc obránce Suchánek z Jihlavy

Litvínov

Hokejisty extraligového Litvínova posílí obránce Jakub Suchánek, který na sever Čech přichází na měsíční hostování z prvoligové Jihlavy. Dres Dukly budou stejnou dobu oblékat bek Lukáš Doudera a útočník David Tůma.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Lukáš Doudera odchází z Litvínova do Jihlavy, opačným směrem se stěhuje obránce Jakub Suchánek.

Článek

"Potřebovali jsme získat do obranných řad zkušeného obránce a dále sháníme ofenzivního beka za Karla Kubáta. Měníme dva hráče za jednoho, protože nechceme, aby se nám stalo, že tu Lukáš Doudera po příchodu posil nebude hrát. Chceme, aby byl vytížený a získával dál zkušenosti," uvedl generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

Třiatřicetiletý Suchánek hrál extraligu za Duklu v minulé sezóně, pět let působil ve Francii. Litvínovu by měl pomoci zacelit mezeru za zraněného Daniela Sörvika.

Místo Kubáta, který odešel na začátku října do KHL, Severočeši stále shánějí náhradu. "Intenzivně jednáme jak s agenty, tak s několika kluby na příchodu adekvátní náhrady," řekl Šlégr.

Tůmu, jehož Litvínov přivedl v létě z Kladna, Verva do Jihlavy uvolnila s ohledem na velký zájem prvoligového klubu. Sedmadvacetiletému útočníkovi se vydařil vstup do extraligy, v prvních čtyřech kolech vstřelil tři branky, v dalších zápasech se ale již neprosadil.

Reklama

Související témata: