Hlavní obsah

Kolařík se s kariérou rozloučil vítězným nájezdem proti Spartě

Posledním derby v kariéře mezi pražskými "S" se hokejový obránce a legenda Slavie Pavel Kolařík definitivně rozloučil s bohatou kariérou. V exhibičním zápase v Edenu, kterého se jak na straně Slavie, tak i Sparty zúčastnily vedle hokejových i fotbalové legendy obou klubů, se radoval z výhry 8:7 po samostatných nájezdech, o níž rozhodl gólem na 7:7 a úspěšným nájezdem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Pavel Kolařík - archivní snímek.

Článek

V dresu sešívaných se z bývalých Kolaříkových spoluhráčů představili například Jaroslav Bednář, Roman Červenka, Roman Málek, Jan Novák, Michal Sup, Viktor Ujčík nebo Tomáš Vlasák. Z fotbalistů pak Jaroslav Černý, Luboš Kubík, Pavel Kuka, Vladimír Šmicer a Jaroslav Šilhavý. Brankářská role připadla na Kuka a Františka Pomahače. Na střídačku Slavie usedli Richard Farda, Tomáš Herstus a Ladislav Slížek.

Za Spartu nastoupili z bývalých hokejistů Michal Broš, Leo Gudas, Jaroslav Hlinka, František Kučera, Jaroslav Nedvěd, Petr Přikryl, František Ptáček, Petr Ton, Pavel Šrek či Jiří Zelenka. Z řad fotbalistů se předvedli Tomáš Jun, Karel Poborský, Jiří Novotný, Horst Siegl a Vlastimil Vidlička. Branku hájil Přikryl. Z trenérské pozice vedli Spartu Jan "Gusta" Havel a David Volek.

Sparťané po první třetině vedli 3:2, k čemuž dvěma brankami pomohl Ton. Někdejší vyhlášený kanonýr v úvodu druhé části završil hattrick a posunul Spartu do dvoubrankového vedení, ale slávisté zásluhou Vlasáka, Červenky a Bednáře otočili skóre.

V závěrečné dvacetiminutovce domácí utekli na rozdíl dvou gólů, ale sparťané si díky Poborskému, bez helmy hrajícímu Gudasovi a Hlinkovi vzali vedení zpátky. Srovnání zařídil 56 vteřin před vypršením základní hrací doby Kolařík, který se v následném penaltovém rozstřelu prosadil jako jediný z deseti exekutorů.

Šestačtyřicetiletý Kolařík vyhrál se Slavií v letech 2003 a 2008 extraligové tituly a kariéru ukončil až po minulém ročníku. V posledních dvou sezonách nastupoval vedle Slavie i za druholigovou Kobru Praha. Kromě toho v letech 2000 až 2002 odehrál 23 zápasů v NHL za Boston Bruins a v roce 2003 se zúčastnil mistrovství světa. V září Slavie vyřadila Kolaříkovo číslo 72 ke stropu haly vedle Vladimíra Růžičky (97), Supa (8), Josefa Beránka (19) a Josefa Vašíčka (63).

Výtěžek z exhibice bude věnován Nadačnímu fondu mládežnického hokeje HC Slavia Praha.

Reklama

Související témata: