Hlavní obsah

Útočník Kotrla trénuje s Ústím a nevzdal se myšlenek na extraligu

Šestatřicetiletý hokejový útočník Jindřich Kotrla skončil v Kladně a hledá si nové angažmá. Momentálně trénuje s prvoligovým týmem Ústí nad Labem a věří, že se mu podaří získat takovou formu, aby mohl v příští sezóně pokračovat v kariéře. „Hokej mám pořád rád a necítím se úplně odepsaný,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz forvard, který má na svém kontě přes 650 extraligových zápasů. A k tomu i účast na mistrovství světa z roku 2003.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jindřich Kotrla.

Článek

Jak jste se dostal do ústeckého mužstva?

Známe se s ústeckým generálním manažerem Robertem Kyselou i trenérem Petrem Rosolem. Hráli jsme spolu za Litvínov. I potom jsme se potkávali na hokeji. Umožnili mi, abych v Ústí mohl trénovat, což jsem uvítal, protože jsem neměl jinou variantu. V Ústí jsem na zkoušku. Pana Rosola respektuji jako dobrého kouče a nějaké kamarádství a známosti jdou na střídačce i při tréninku mimo.

Kam směřují vaše ambice?

Beru to tak, že si vážím možnosti být u hokeje a nějaké dalekosáhlé plány si nedávám. Uvidím, co se z toho vyvine. Velkou motivací je pro mě pořád extraliga. Strávil jsem v ní sedmnáct let.

Ústí spolupracuje s Litvínovem. Co takhle případný návrat do mateřského klubu?

Tak to nevím, jestli je nějaká šance.

Na loňskou sezónu v dresu Kladna asi nebudete vzpomínat v dobrém...

Hned v prvním zápase mě potkalo svalové zranění, praskla mi nějaká céva. Dlouho jsem s tím laboroval. A těžko jsem se dostával do tempa.

Proč jste nezůstal na Kladně?

Už mě tam nechtěli.

Ale předtím jste patřil k oporám Českých Budějovic. Jaké to pro vás bylo angažmá?

Zpočátku úspěšné. Zlom nastal po sezóně, kdy odešel trenér Pepa Jandač a nahradil ho ErnestBokroš. Další rok nás vyházeli jedenáct hráčů z Budějovic. Ale na jižní Čechy nedám dopustit. I když pocházím z Litvínova a jsem rodákem z Mostu, žiju v Hluboké nad Vltavou. Synům je dvanáct a pět let. Pro děti je tam úžasné prostředí.

Reklama