Hlavní obsah

Hokejová bomba: Jágrův Omsk nabídl smlouvu Růžičkovi, kouč Slavie ji teď zvažuje

MOSKVA/PRAHA

Na hokejovém nebi se rýsuje přestupová bomba roku. Kdo ji čekal. Trenér Vladimír Růžička byl spokojený, přitom skončil se Slavií v semifinále extraligy. Půl hodiny po vypadnutí s Třincem řekl: „Jsem šťastný, teď se budu věnovat rodině, manželce, psům. Už se těším na letní přípravu, Slavia je krása.“ To kalendář ukazoval pátek, dnes je středa a laso omotané ropnými dolary z ruské Kontinentální ligy hodil Avangard Omsk. Klub ze Sibiře, kde má velké slovo Jaromír Jágr.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Půjde trenér Vladimír Růžička do Ruska za Jaromírem Jágrem?

Článek

„Mám akorát jednání v Moskvě, nic o tom nevím, nezlobte se. A jestli za tím stojí Jarda, také nevím,“ řekl Jágrův agent Jaroslav Zídek.

Sám Růžička informaci ale potvrdil a odchod nevyloučil. „Od Omsku jsem dostal nabídku, která je super. Tříletou smlouvu za velice dobré peníze. Jak už jsem ale dříve říkal, jen o nich to není,“ uvedl sedmačtyřicetiletý Růžička pro ČTK.

Před rokem se trenér úřadujících mistrů světa upsal Slavii, a to na dalších sedm let. S ní se za poslední čtyři roky vždy probojoval až do semifinále, dvakrát byl ve finále, jednou slavil titul. Letos k velkému překvapení všech skončil klub z Edenu čtvrtý. „Dva zázraky za tři týdny nejdou,“ říkal po vypadnutí s Třincem. Odpočinek, který měl v plánu, nyní střídá dumání, co bude dále. Odejít, nebo zůstat? To je otázka, která je teď ve vzduchu.

"Nabídku jsem dostal a v nejbližší době se rozhodnu, řešíme to teď i s manželkou," řekl Růžička.

Vladimír Růžička mladší, útočník Slavie:
„Slyšel jsem to v rádiu, ale tohle jde mimo mě, nechci to nějak rozebírat. Jak se táta rozhodne, tak to bude. Bude vědět proč a jak. Udělal ve Slavii neskutečný věci, jsme velcí slávisti, ale záleží jenom na jeho rozhodnutí. Přeji mu úspěch, ať to bude v Omsku nebo kdekoli jinde."

Růžičku neláká Rusko poprvé 

Růžička nelákají do Ruska poprvé. Například v listopadu 2009 měl o jeho služby zájem Petrohrad. „To, že mě ruské kluby kontaktují už poslední dva roky, není nic nového,“ reagoval tehdy. Neodešel, nyní se může stát opak. Zvláště poté, co Omsk řeší situaci kolem kouče Raimo Summnanena, který prý nezvládal vypjaté situace.

„Nemůžu říct, že by byl špatný po odborné stránce. Ale pro normální život je nepoužitelný. Co s tím, když nedokáže komunikovat s lidmi?" prohlásil obránce Dmitrij Rjabykin.

„Dokonce si vyšlápl po šestém utkání v Magnitogorsku na Jaromíra. Skákal kolem něj, chtěl se s ním prát, ale Jágr samozřejmě nechtěl, takže Raimo se neuklidnil a strhl nášivku s áčkem z dresu Kurjanova a řval: Jsi ho..., nejsi asistent,“ vypověděl neznámý zdroj z kabiny Omsku ruskému serveru sovsport.ru.

A tak v současnosti sibiřský klub řeší trenéra. A ruku v ruce s tím i situaci kolem Jaromíra Jágra. Pokud by přišel Růžička, je vyšší pravděpodobnost, že Jágr v Omsku setrvá i nadále. Podobný případ může být i u bývalého slávistického útočníka Romana Červenky.

Michael Tomeš, předseda fanklubu hokejové Slavie:
„Pro nás by to byla obrovská ztráta. Mám pocit, že Vláďa s týmem hlavně v poslední sezóně dokázal věci, kterých by jiný kouč v republice nebyl schopný. Byla by to ztráta, ale přeji mu to. Být deset let ve Slavii je pěkný, ale také si potřebuje něco vyzkoušet. Když jsme se dozvěděli, že loni podepsal na sedm let, tak jsme slavili velmi emotivně. Kdo by mohl přijít za něj, nevím, ale Vláďa má určitě nějakou představu a přemýšlí o tom. Je spolumajitelem Slavie, má v ní peníze, takže mu na tom bude záležet. Má Slavii v srdci, sám si bude vybírat někoho, kdo má ke klubu blízko a je schopný.“

Reklama

Související témata:
  4 : 0 Kanada - Česko 4 : 0 přestávka Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko