Hlavní obsah

Otestováni přímo na recepci. Hokejisté v Helsinkách čekají v hotelové izolaci na výsledky

Praha

Zvláštní podobu má úvodní akce české hokejové reprezentace v této sezoně. Proticovidová opatření neumožnila před Karjalou sraz ani žádný trénink v domácím prostředí. Mužstvo bude pohromadě až v pondělí pozdě večer v Helsinkách, kam se během dne přesouvá ze tří směrů a začíná tam fungovat v naprosté bublině, odstřižené od okolního světa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radan Lenc během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Ve speciálu z Prahy letěl pouze realizační tým a 12 hokejistů, tedy z extraligových klubů povolaní Filip Hronek, Radan Lenc a všichni hráči vybraní z reprezentace do 20 let. Ve finské metropoli byla tato část národního mužstva už po poledni. „Po samostatném odbavení se jelo na hotel, který je vyhrazen pouze účastníkům turnaje. Tam proběhlo i povinné testování, přímo na recepci byly všem odebrány vzorky na covid-19," přibližuje mluvčí týmu Zdeněk Zikmund.

Kvarteto krajánků z KHL (ještě bez Davida Skleničky, jenž s Jokeritem hraje zítra ligovou dohrávku v Soči) má přiletět do dějiště turnaje dalším charterem z Moskvy v 16.30 h. V případě švédských legionářů Vojtěcha Mozíka a Jana Ordoše bylo vyjednáno, že mohli cestovat speciálem čtvrtečního soupeře českého týmu, jenž přistál na helsinském letišti během odpoledne.

Jedenáct českých hokejistů působících ve finské lize, kteří dorazí po vlastní ose, se musí hlásit v pondělí nejpozději v 19.00 h, přičemž otestování na hotelu pak bude povinné i pro ně. Potkat se hráči mezi sebou mohou teprve v okamžiku, kdy budou mít v ruce zprávu o negativním testu. Na výsledky, které budou známy nejpozději v úterý časně ráno, pak čeká každý sám v izolaci a nesmí do té doby opustit hotelový pokoj.

„Režim bubliny umožňuje pouze pohyb mezi hotelem a arénou. Žádné procházky po městě nebo jiné osobní aktivity mimo režim spojený se zápasy a přípravou na ně," přibližuje generální manažer reprezentace Petr Nedvěd.

„Sázka na krajánky byla zřejmá, nakonec i jediná možná, když se v Česku hokej před třemi týdny úplně zastavil a těžko mohu na mezistátní scénu postavit kluky, kteří jen provizorně trénují a nemají vůbec zápasový režim. Nejde to nejen z výkonnostních, ale i ze zdravotních důvodů," vysvětluje debutující kouč Filip Pešán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Pešán.

První trénink na ledě Hartwall Areny absolvuje národní tým v úterý dopoledne, v podvečer pak bude následovat další. Dvoufázovou přípravu mají reprezentanti v plánu také o den později Ve čtvrtek 5. listopadu ve 13.30 h našeho času pak Pešánúv tým vstoupí do letošní Euro Hockey Tour utkáním proti Švédsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články