Hlavní obsah

Hadamczik řeší další trable! Červenka si přivezl zranění, jeho start na Karjale je ohrožen

Praha
Aktualizováno

Při sestavování mužstva pro turnaj Karjala zatím schytává ránu za ranou. Ještě před pondělním srazem v pražských Holešovicích musel kouč hokejové reprezentace ze své původní nominace vyškrtnout zraněné obránce Petra Čáslavu s Martinem Ševcem, nyní reálně hrozí, že přijde i o svůj ofenzivní klenot. Útočníka Romana Červenku totiž trápí potíže se zády, odkud mu bolest vystřeluje do nohy, a Hadamczik se začíná smiřovat s tím, že se bez forvarda Petrohradu bude muset obejít.

Foto: Petr Horník, Právo

Český hokejový útočník Roman Červenka na reprezentačním srazu.

Článek

Červenka dnes dopoledne absolvoval magnetickou rezonanci, která dopadla dobře, těsně před večerním tréninkem se na více než hodinu svěřil do péče fyzioterapeuta Michala Truce. Definitivní verdikt, jestli Karjalu absolvuje, však zatím nevyřkl. "Rozhodneme se až v úterý, uvidíme, jestli se to do té doby nezlepší. Doktoři a fyzioterapeut se mi budou znovu věnovat. Zranění se ale vůbec nezlepšuje, za dva dny volna nenastal žádný pokrok. Ba naopak," prohlásil Červenka, jehož problém trápí už týden.

I kouč Hadamczik ještě před Červenkovým vyšetřením u fyzioterapeuta Truce, přiznával, že je ohledně účasti útočníka Petrohradu na Karjale spíše skeptický. "Toho času moc není, což je nevýhoda. Když nemůžeš hrát na sto procent, nemá cenu vůbec na led chodit, neměl bych tam co dělat. Vypadal bych zbytečně blbě. Chtěl bych hrát, ale jen když budu zdravý. Poslední slovo budu mít já, samozřejmě po dohodě s doktory," řekl Červenka.

Hadamczik by povolal Adamského

Pakliže jeho zranění bude vážnějšího rázu, Hadamczik hodlá oslovit třineckého Martina Adamského. „Chtěli jsme ho zařadit už do původní nominace, ale v té době kvůli problémům se zády nehrál. Uvidíme, jestli bude schopen takhle narychlo přijet. Pokud ne, budeme zvažovat jinou možnost," tvrdí trenér, který plánoval Červenku nasadit do první formace k Nedorostovi a Smoleňákovi.

Právě Radek Smoleňák je jedním ze čtyř nováčků týmu (dalšími jsou obránci Jan Piskáček s Milanem Douderou a útočník Jan Buchtele). Premiérovou pozvánku do reprezentace si vysloužil výtečnými výkony v Lahti, kde se čtrnácti vstřelenými brankami vévodí tabulce střelců finské ligy. „Hraje dobře, dává góly a má dobré předpoklady. Právě proto dostal naši důvěru. Ale nemůžeme stavět na jednom hráči, musíme hrát jako tým."

Kapitánem Rolinek

Kapitánem mužstva bude Tomáš Rolinek, v prvních dvou zápasech se v brance protočí Jakub Kovář s Jakubem Štěpánkem, závěrečný duel proti Rusům odchytá ten gólman, který prokáže lepší výkonnost. A Hadamczik na své svěřence znovu apeluje, že mají jednu z posledních příležitostí dokázat mu, že si zaslouží být v konečné nominaci pro únorové olympijské hry v Soči.

„Nebude jich hodně (hokejistů z Evropy), ale někteří hráči se do nominace můžou dostat. Musí však předvést maximální výkon a ujistit nás, že do nejvyššího týmu patří. Říkat přesná čísla je ale teď předčasné," odmítá být Hadamczik konkrétnější.

Český tým vstoupí do Karjala Cupu, který v loňské sezóně vůbec poprvé vyhrál, ve čtvrtek 7. listopadu ve švédském Gävle, kde nastoupí proti domácímu výběru Tří korunek. Pak už se přesune do Helsinek, kde v sobotu vyzve Finsko a turnaj o den později zakončí proti Rusům. Po prvním turnaji Euro Hockey Tour, Českých hrách, mají Hadamczikovi svěřenci na kontě tři body. V Pardubicích podlehli Finům a Švédům, pak ale dokázali porazit Rusy.

Jak bude vypadat sestava českého týmu:
Brankář
Kovář (Štěpánek)
Obrana
Kaberle, Krajíček - Nakládal, Krejčík - Kutlák, Piskáček
Útoky
Petružálek, Vrána, Kašpar
Smoleňák, Nedorost, Rolinek
Irgl, Kovář, Hubáček
Sekáč, Roman, I. Rachůnek

Reklama