Hlavní obsah

Nováček extraligy z Karlových Varů začal s tréninky na ledě

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů načali závěrečnou část přípravy na nový ročník, do něhož vstoupí jako nováček extraligy. Západočeši se do ní vracejí po roční odmlce. Kouč Martin Pešout měl na úvodním tréninku na ledě mezi třicítkou hráčů i zkušeného slovinského obránce Sabahudina Kovačeviče, jenž se během léta připravoval individuálně, ale i útočníky Richarda Nejezchleba s Alanem Lyszcarczykem, kteří usilují o angažmá na měsíční zkoušce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Na ledě se chce Energie věnovat hlavně hernímu systému. "Máme tu pár nových hráčů, ale i těm z minulého ročníku chceme oprášit - a případně lehce poupravit - systém, kterým se chceme prezentovat. Kondici a silové přípravě se budeme věnovat na suchu. První týden máme víceméně jednofázově. Vždycky budou hráči trénovat na dvě skupiny, a to jak na suchu, tak na ledě," uvedl asistent trenéra Tomáš Mariška.

Výjimkou během finální části letní přípravy nebudou ani dvoufázové tréninky. "Hráči toho budou mít více než dost. Věřím, že nás to připraví na těžkou sezonu, která nás čeká," uvedl Mariška.

Čtyřiadvacetiletý Nejezchleb hrál naposledy za Litvínov, v průběhu minulé sezony pak putoval na hostování do prvoligových Českých Budějovic. Ještě o čtyři roky mladší americký rodák s polskými kořeny Lyszczarczyk není v nikterak neznámém prostředí. Ačkoliv poslední tři sezony strávil v zámořské juniorské OHL, předtím hokejově vyrůstal v Chomutově.

"Budeme oba hráče pozorně sledovat, a to jak jejich výkony na suchu, tak i na ledě. Alan s Richardem dostanou dostatek prostoru v přípravných zápasech, aby prokázali své kvality," přislíbil Pešout.

Vedle mladých útočníků jsou v klubu na zkoušce i sedmadvacetiletý zadák Petr Šenkeřík a šestadvacetiletý útočník Marek Švec, karlovarský odchovanec, který naposledy hájil barvy Prostějova. "Na zkoušku tu nyní máme více hráčů. Uvidíme, jakým způsobem se o místo porvou a přesvědčí nás, že do týmu patří," podotkl Mariška.

Karlovarští nevylučují ještě nějaký další příchod, už v současné podobě jsou ale trenéři s kádrem spokojení. "Věříme, že máme dost kvalitních hráčů. Kdyby se ale někdo objevil, tak se doplnění kádru samozřejmě nebráníme. Máme však dostatečný počet hráčů na to, abychom z nich udělali ideální sestavu," věří Mariška.

Bohatý program přípravných zápasů, který zpestří vystoupení na turnaji ve Slovinsku, načne v úterý 7. srpna duel proti pražské Spartě. První souboj o extraligové body čeká Energii v pátek 14. září v Olomouci. "Už se na extraligu moc těšíme. Snili jsme o tom a celý rok o ni bojovali. Teď máme šanci v ní být, ale musíme se dobře připravit. Musíme být pokorní a pracovití, abychom v této zkoušce mohli obstát," zdůraznil Mariška.

Program přípravných zápasů:
Úterý 7. srpna:
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha (18:00)
čtvrtek 9. srpna:
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň (18:00)
úterý 14. srpna:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary (17:30)
čtvrtek 16. srpna:
Orli Znojmo - HC Energie Karlovy Vary (18:00)
pátek 17. srpna:
HK Dukla Trenčín - HC Energie Karlovy Vary (13:00)
úterý 21. srpna:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov (18:00)
pátek 24. srpna:
EC Villach SV - HC Energie Karlovy Vary (20:00, turnaj v Bledu)
sobota 25. srpna:
Medveščak Záhřeb - HC Energie Karlovy Vary (16:30, turnaj v Bledu)
neděle 26. srpna:
EC Villach SV/Medveščak Záhřeb - Karlovy Vary (zápas o umístění na turnaji v Bledu)
úterý 4. září:
HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno (17:30)
čtvrtek 6. září
HC Energie Karlovy Vary - HC Baník Sokolov (17:30)

Reklama

Související témata: