Hlavní obsah

On-line: 28. kolo hokejové extraligy

Rychlý sled jednotlivých zápasů O2 hokejové extraligy pokračuje opět v úterý. Na sedmi stadionech se uskuteční kompletní 28. kolo nejvyšší domácí soutěže. V něm budou své vedoucí postavení i domácí neporazitelnost hájit hráči Liberce, kteří se v jednom z nejzajímavějších zápasů dne utkají s Třincem. Bílí Tygři ještě v Tipsport Areně v základní části neprohráli.

Článek

Třinec je ale v letošních dvou zápasech prověřil, Liberec oba vyhrál až po samostatných nájezdech. "Musíme tentokráte hrát lépe než naposledy proti Varům, kdy jsme sice vyhráli, ale s hrou jsme nebyli spokojeni. Třinec k nám nepřijede s bojácnou taktikou, stejně jako při prvním zápase," řekl ČTK kouč Josef Paleček. Třinec v neděli sundal z prvního místa tabulky České Budějovice, v úterý si to může zopakovat proti Liberci, který Jihočechy ve vedení vystřídal.

České Budějovice přišly v neděli o první místo tabulky, když prohrály v Třinci. Kouč Josef Jandač navíc přišel před zápasem s Plzní o útočníka Nedorosta, který má po srážce se spoluhráčem Hřebejkem zablokovanou páteř a zhmožděný krk. Také Plzeň má stále problémy se složením týmu. Mimo hru je sedm obránců, hrát navíc nebude ani útočník Divíšek.

V brance Pardubic bude Lašák

Hokejisté Pardubic v této sezóně Vítkovice dvakrát porazili a vždy na jejich kluzišti. V úterý chtějí přidat třetí tříbodový zisk. Do sestavy Východočechů se po disciplinárním trestu a zranění vrací obránce Píša, chytat bude v neděli odpočívající Lašák. Ani pod novým trenérem se Vítkovice stále nemohou odpoutat ze dna tabulky. Když už se k tomu nadechovaly, zpomalily je dvě prohry po sobě.

Hokejisté Znojma ukončili nedělní výhrou na Spartě další nevydařenou sérii, kdy v šesti zápasech na ledě soupeře nevyhráli. "Nyní bychom chtěli tento výsledek potvrdit v dalších zápasech. Tým se už dostal z krize opět do psychické pohody," řekl trenér Miloslav Hořava. Kladno se v posledních kolech může pochlubit vysokou úspěšností přesilových her, díky kterým se Rabat stal nejlépe střílejícím týmem soutěže. Bodově se ale Středočechům nedaří, prohráli třikrát za sebou.

Vary chtějí ze Slavie nějaký bodík

Slávisté v Plzni zaznamenali již pátou výhru za sebou, nyní narazí na tabulkového souseda z Karlových Varů. V Sazka Areně se Energii podařilo v září zvítězit brankou v prodloužení, ale situace před úterním utkáním se rapidně změnila. "První zápas jsme zastihli Slavii v té jejich nepohodě. Nyní jsou na vítězné vlně a bude to o něčem jiném než posledně. My se ale musíme pokusit o vydolování nějakého toho bodíku," přál si asistent trenéra Václav Baďouček. Hosté budou postrádat brankáře Mensatora, obránce Ustrnula a útočníka Milana Procházku.

Vsetín doma na Spartu umí, ale momentálně Valaši zápasí s chabou produktivitou. "Nedáváme góly, i když hra není špatná," řekl asistent Břetislav Kopřiva. "Čeká nás těžký zápas. Přidává tomu i fakt, že první utkání jsme tam vcelku jednoznačně prohráli. Vsetín nyní prohrál v Pardubicích a určitě bude zase vycházet z těsné a zajištěné obrany," řekl trenér František Výborný. Toho těší návrat Davida Vrbaty do týmu po delší zdravotní absenci.

Hráči litvínovského Chemopetrolu budou chtít znovu potěšit diváky, které rozesmutnili vysokou prohrou s Vítkovicemi v posledním duelu na domácím ledě. V sobotu si však stihli pozvednout sebevědomí cennou výhrou v Kladně. Hokejisté Zlína jedou na sever Čech s přáním oplatit soupeři prohru z domácího ledu. Poprvé v letošní sezoně se tým představí v kompletním složení, marodku už opustili i poslední zranění hráči Kubiš a Kristek.

28. kolo hokejové extraligy:
17:00Vsetín - Sparta Prahaon-line
17:30Litvínov - Zlínon-line
--//--Č. Budějovice - Plzeňon-line
--//--Znojmo - Kladnoon-line
18:00Pardubice - Vítkoviceon-line
18:30Liberec - Třinecon-line
19:00Slavia Praha - Karlovy Varyon-line

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice