Hlavní obsah

Karlovarský Sáblík je rád, když na něj jde hodně střel

PRAHA

Pražská Slavia v úterý překvapivě klopýtla se soupeřem, kterému měla ze záříjového souboje na svém ledě co vracet. Nedokázala si však poradit s těsnou a soustředěnou obranou hostí, podpořenou bezchybným brankářem Lukášem Sáblíkem, na jehož překonání našli recept za šedesát minut hry pouze David Hruška a Jiří Doležal.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Brankář Karlových Varů Lukáš Sáblík.

Článek

Třicetiletý gólman Sáblík zaskakuje za zraněného kolegu Lukáše Mensatora a v karlovarském dresu se mu i díky přispění spoluhráčů daří, neboť jeho průměr obdržených branek se pohybuje okolo 2,5 branky na zápas a také úspěšnost zákroků přes 93 procent je velmi dobrá. "Kluci padali do střel, hráli obětavě a nakonec jsme vydolovali i ty vytoužené tři body," pochválil Sáblík spoluhráče při rozhovoru s novináři.

Sestava 28. kola hokejové O2 extraligy podle redakce Sport.cz:
Sáblík (K. Vary-3) - Čáslava (Pardubice), Černošek (Sparta-2) - Rolinek (Pardubice), I. Rachůnek (Zlín-2), Ton (Sparta-2).

Pro oba týmy byl duel důležitý s ohledem na upevnění pozice mezi vyvolenou desítkou pro play-off. "Byli jsme si dobře vědomi toho, že to je zápas se sousedem v tabulce, o to je pro nás vítězství cennější. V zápasech venku spíš bráníme a vyhovuje nám, když jsme trochu pod tlakem a nemusíme tvořit hru. Neříkám, že máme špatný mančaft, ale venku se prostě musíme soustředit na obranu. Každý gólman je však v takové situaci rád, že si zachytá," řekl Sáblík.

Ten chytal v minulých sezónách především v dresu prvoligového Ústí, ale nyní se skvěle chopil své další extraligové šance. "Když to tak srovnám s těmi zápasy za Ústí, tak tam jsme byli většinou favoritem a určitě mi to víc vyhovuje takhle ve Varech, když jsem neustále v permanenci," osvětlil Sáblík.

Reklama

Související témata: