Hlavní obsah

Litvínov poprvé na lopatkách, extraligu vede Hradec. Chomutov prohrál i sedmý zápas

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Chomutova sérii porážek nepřetrhli a prohráli i sedmý zápas v extraligové sezóně. Tentokrát Severočeši padli s Vítkovicemi 2:3 a zůstávají bez bodu. Karlovy Vary prohrály na domácím stadiónu s Libercem 2:3. O neporazitelnost přišel Litvínov, na jeho ledě vyhrál Třinec 2:0. Zlín pak před vlastními fanoušky podlehl Plzni 3:5. Páté vítězství pro hosty zařídila Sparta na ledě Hanáků. Olomouc prohrála 2:4. Čest domácích týmů zachránila Mladá Boleslav, když zdolala Pardubice 4:2 a také Hradec Králové. Ten porazil mistrovskou Kometu Brno 4:2 a posunul se na první příčku tabulky.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Michal Trávníček z Litvínova (vpravo) a Vladimír Svačina z Třince v akci během utkání 7. kola hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

Velké trápení zažívají v Chomutově, který má i po sedmi utkáních na kontě bodů hrozivou nulu. Piráti nabrali do poloviny zápasu třígólové manko, ale nezabalili to. Růžičkův tým stáhl náskok soupeře na 2:3, na vyrovnání ani při hře bez brankáře nedosáhl.

Jiné starosti měli až dosud v Litvínově. Jeho neporazitelnost však skončila a zasloužili se o to Oceláři z Třince. Ti se ve vzájemných zápasech radovali už sedmkrát v řadě, tentokrát navíc nedostali ani gól.

Karlovy Vary doma sice v duelu s Libercem dokázaly odpovědět na vedoucí trefu Lence. Tygři ale pak znovu urvali dvougólový náskok a dovedli duel k výhře 3:2. Liberečtí hokejisté vyhráli osm z posledních devíti vzájemných zápasů.

Mladá Boleslav slaví páté vítězství nad Pardubicemi v řadě. Středočeši rozhodli za stavu 2:2 o plném bodovém zisku v závěrečné dvacetiminutovce, kdy vstřelili dvě branky. Mladá Boleslav tak ukončila sérii tří výher Dynama. Gólem a dvěma asistencemi se v dresu vítězů blýskl zkušený Michal Vondrka.

Plzeňští Indiáni sice vedli ve Zlíně po zásahu Preisingera, ale domácí dvougólovým finišem ještě před sirénou otočili skóre. Zvratům však nebyl konec a po druhé části hry už zase o gól vedli Západočeši. Ti se radovali i z celkového vítězství 5:3. Za Indiány si dva góly a asistenci připsal Milan Gulaš.

Mistrovské Brno prohrálo na ledě Hradce Králové. Po čtyřiceti minutách sice držela Kometa plichtu 2:2, ale pak už střílel góly jen Mountfield. Východočeši vyhráli ve vzájemných zápasech čtyřikrát za sebou a dostali se do čela extraligové tabulky. Tu vedou o tři body před Litvínovem.

Olomouc na domácím ledě nestačila na Spartu. Hanáci, v jejichž dresu se trefil dvakrát zkušený Irgl, ukázali, že nejsou v optimální formě. Prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů, ale v tabulce drží osmé místo. Sparťané ve vzájemných utkáních šestkrát za sebou bodovali, z toho pětikrát vyhráli a patří jim čtvrtá příčka. Výhru Pražanů pečetil v úplném závěru přesilovkovým gólem do prázdné branky Petr Vrána.

7. kolo Tipsport extraligy
Karlovy Vary - Liberec 2:3
Branky: 28. Kohout, 48. O. Beránek - 8. a 42. Lenc, 31. M. Kvapil
Mladá Boleslav - Pardubice 4:2
Branky: 8. Bernad, 18. Klepiš, 42. Vondrka, 59. M. Procházka - 17. Mandát, 25. Vondráček
Zlín - Plzeň 3:5
Branky: 18. a 50. Fořt, 17. Herman - 40. a 60. Gulaš, 12. Preisinger, 28. Vráblík, 41. Nedorost
Litvínov - Třinec 0:2
Branky: 9. Adamský, 18. Krajíček
Chomutov - Vítkovice 2:3
Branky: 33. Huml, 35. Stránský - 5. Tybor, 18. Zdráhal, 29. Schleiss
Hradec Králové - Brno 4:2
Branky: 5. Cingel, 26. Rosandič, 47. Paulovič, 55. R. Pavlík - 1. J. Mikuš, 27. Mueller
Olomouc - Sparta 2:4
Branky: 24. a 52. Irgl - 33. Pech, 51. T. Pavelka, 52. M. Beran, 60. P. Vrána

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články