Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 3:5Zlín doma potřetí za sebou prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Preisinger 0 : 1
17. Herman 1 : 1
18. Fořt 2 : 1
28. Vráblík 2 : 2
40. Gulaš 2 : 3
41. Nedorost 2 : 4
50. Fořt 3 : 4
60. Gulaš 3 : 5
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína podlehli v 7. extraligovém kole Plzni 3:5 a po úvodní výhře nad Třincem doma potřetí za sebou nebodovali. Indiáni naproti tomu v arénách soupeřů potřetí v řadě uspěli a bodovali popáté za sebou. Tři body za dva góly a asistenci si v jejich dresu připsal útočník Milan Gulaš.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Ilustrační snímek. Plzeňská radost.

Článek

Duel měl slavnostní úvod. Dlouholetý hráč a později funkcionář a generální manažer zlínského klubu Bohumil Kožela byl uveden do síně slávy zlínského hokeje a jeho dres s číslem 9 byl vyvěšen pod strop Zimního stadionu Luďka Čajky.

Úvod samotného utkání moc pohledného hokeje nenabídl. Změnit to mohli domácí v deváté minutě po faulu Nedorosta, jenže Werbikovu ránu Frodl vytěsnil. V polovině třetiny se zrodily zajímavé možnosti na obou stranách. Nepřišel si na něho ani zcela osamocený Popelka.

Naopak na začátku 12. minuty podnikli úspěšný útok hosté: Preisinger vzal přečíslení na sebe a kličkou a zakončením mezi betony Sedláčka poslal svůj tým do vedení. Na 2:0 pro Plzeň mohl zvýšit Nedorost, v obrovské šanci jej ale vychytal domácí gólman.

A tak udeřil Zlín, a to rovnou dvakrát. Nejdříve byl v 17. minutě nejaktivnější v brankovišti Herman, který hned při svém prvním startu po zranění vyrovnal. Přesně za minutu už Berani vedli. Fořtovi sice rána vůbec nesedla, o to překvapivější však měla parametry - 2:1.

Zlínští mohli zvýšit hned po pauze, kdy dohrávali většinu druhé početní výhodu, ale neuspěli. Trest Indiánů přišel ve 28. minutě. Na kruhu si připravil puk na střelu Vráblík, ta se zastavila až v síti. Vedení zpět mohli dát Beranům Poletín či kapitán Žižka, radoval se ale opět soupeř.

Při vyloučení domácího Kuldy 12 sekund před pauzou se zdálo, že si Plzeň přenese početní výhodu do třetí třetiny, opak byl ale pravdou. Gulaš v poslední možné chvíli vypálil z podobné pozice jako Vráblík a sudí u videa potvrdil, že docílil gólu ještě před vypršením hrací doby.

Jak skončila druhá třetina, začala i ta třetí. Hosté vyhráli souboj v rohu a Gulaš našel před brankou zcela osamoceného Nedorosta, který zvýšil na 4:2. Snížení měl na hokejce Herman, když už překonal Frodla, na hranici brankové čáry ho ale zaskočil Preisinger. A podle videa vše stihl včas.

V polovině třetí části přidal svou druhou trefu v utkání Fořt, na více už se ale Zlínští nezmohli. Za stavu 3:4 hodně otevřeli hru, díky čemuž měli hosté až příliš šancí. Definitivní pojistku přidal ale až v čase 59:57 při hře Zlína bez gólmana Gulaš.

7. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 3:5 (2:1, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 17. Herman (Žižka), 18. Fořt (E. Kulda), 50. Fořt (Freibergs, Herman) - 12. Preisinger (Kratěna), 28. Vráblík (Kodýtek, Eberle), 40. Gulaš (Kaňák, Nedorost), 41. Nedorost (Gulaš, Kracík), 60. Gulaš (Kaňák, P. Straka). Rozhodčí: M. Sýkora, Šír - Hlavatý, O. Polák. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 3181.
Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Nosek, Žižka, Valenta, Řezníček, Gazda - E. Kulda, Fořt, Kubiš - J. Ondráček, Herman, Šlahař - Karafiát, Fryšara, Poletín - Popelka, P. Sedláček, Werbik. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.
Plzeň: D. Frodl - Jones, J. Kindl, Kaňák, Allen, Čerešňák, Půlpán, Vráblík - Gulaš, Nedorost, Kantner - Indrák, Preisinger, Kratěna - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín