Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 4:2Hradec se po sedmé výhře v řadě posunul do čela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Mikuš 0 : 1
5. Cingel 1 : 1
26. Rosandič 2 : 1
27. Mueller 2 : 2
47. Paulovič 3 : 2
55. Pavlík 4 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili v 7. kole extraligy mistrovskou Kometu Brno 4:2 a díky sedmé výhře za sebou se dostali poprvé v historii klubu do čela tabulky. Vítěznou branku vstřelil ve 47. minutě slovenský útočník Matej Paulovič a výsledek ještě pojistil forvard Radovan Pavlík. Mountfield vstřelil všechny čtyři branky v přesilových hrách.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hradecká radost, ilustrační snímek.

Článek

Úvod zápasu byl doslova bleskový. Už v první minutě domácí Rákos narazil jednoho ze soupeřů drsně na mantinel a byl vyloučen. Ke dvouminutovému trestu dostal i desetiminutový osobní. Pro Hradec to byl problém, ale ještě větší přišel už po čtrnácti vteřinách přesilovky. Obránce Mikuš se dostal k dorážce a překonal gólmana Pavelku, jenž tentokrát dostal přednost před Maxwellem. Hradečtí trenéři tak brankáře i dál točí, jednička není určena.

Náboj neupadal. Hradec totiž udeřil stejně jako Brno v přesilovce. V páté minutě skóroval Cingel, jehož nahození od modré čáry prošlo za Langhamerova záda. Hradecký útočník se prosadil, i když ještě den před zápasem nebylo jasné, zda nastoupí. Až čtvrtek dobral antibiotika. Další šance v první části zůstaly neproměněny. Neprosadil se na domácí straně Rákos ani na hostující Štencel.

Druhá třetina měla podobný průběh. Hrál se vyrovnaný duel. Mountfieldu opět pomohla přesilovka. Byť se v nich Východočeši na začátku sezony neprosazovali, v posledních zápasech jsou stejně jako v minulé sezoně jejich silnou zbraní.

Ve 26. minutě to potvrdil zadák Rosandič, který napálil puk přesně do horního rohu. Slovák s chorvatskými kořeny si před sezonou mírně nečekaně vybojoval místo v týmu a znovu ukázal, že zaslouženě. Jenže hradecké vedení trvalo jen 64 vteřin. Američan Mueller se v brejku totiž prosadil střelou přes obránce. Gólman Pavelka byl bez šance.

Třetí třetina pokračovala podobně. Hradec si opět pomohl v přesilovce, jež je jeho zbraní podobně jako v minulé sezoně. V té době měl však Mountfield v kádru nynějšího sportovního manažera Bednáře, který hru v početní výhodě řídil. Nyní Hradečtí ukazují, že to jde i bez něj. Brnu dali dva góly v přesilovce i ve třetí části - stejně jako v předchozím průběhu. Ve 47. minutě se trefil Paulovič, o osm minut později po jeho přihrávce Radovan Pavlík.

7. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Cingel (Cibulskis), 26. Rosandič (Vincour, Zámorský), 47. Paulovič (Cingel, R. Pavlík), 55. R. Pavlík (Paulovič) - 1. J. Mikuš (Köhler, O. Němec), 27. Mueller (Kašpar, J. Mikuš). Rozhodčí: Kika, Jeřábek - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:7, navíc Rákos (Hradec Králové) 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 5629.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Linhart - Smoleňák, Koukal, Rákos - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Dragoun, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Brno: Langhamer - O. Němec, J. Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Barinka, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - P. Kratochvíl, J. Hruška, Kašpar - Köhler, Dočekal, Mallet - Karabáček, R. Zohorna, L. Horký. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice