Hlavní obsah

Pozorovat Vláďu je neuvěřitelná škola, říká Duda o Růžičkovi

Praha

Kde je Radek Duda, tam není nuda. Tuhle slovní říčku zná patrně každý český hokejový fanoušek. Teď by rádi tuhle možnost poznali také v šatně extraligového Chomutova, který je poslední a do smíchu jim moc není. Z osmi zápasů nula bodů, i proto trenér Vladimír Růžička povolal k Pirátům devětatřicetiletého útočníka s číslem 69.

Foto: David Taneček, ČTK

Radek Duda se v dresu Chomutova poprvé v této sezóně předvedl v Pardubicích.

Článek

Duda zatím stihl odehrát jeden zápas, Chomutov přesto prohrál v neděli v Pardubicích 3:5. „Jsme domluvení na dva měsíce a potom uvidíme, jak to bude vypadat. Nemá cenu nic malovat, s Vláďou se vždycky domluvíme a řekneme si co a jak," citoval Dudu klubový web piratichomutov.cz.

Sezónu začal v Benátkách nad Jizerou, kde hrál první ligu, teď je o schod výše, ale v tabulce je klub na samotném dnu. Piráti mají nula bodů po osmi utkáních, první Litvínov dvacet. Při pokračující křivce by šlo už o hrozivý propad.

„Jako sportovec si kladu nejvyšší cíle. V životě není prostor na průměrné lidi nebo sportovce. Mám dvě děti, kterým chci jít příkladem, aby v životě dělaly věci naplno. Obě jsou sportovně založené, takže chci, aby je to motivovalo," má jasno útočník, který už myslí na budoucnost, až opravdu přestane hrát. Už nyní má trenérskou B licenci.

Slavil titul ve Slavii pod Růžičkou

Na střídačce nad ním stojí jeden z nejúspěšnějších českých trenérů, může se od Vladimíra Růžičky přiučit. „Je pěkný Vláďu pozorovat a jestli budu chtít někdy pokračovat v téhle práci, tak je to pro mě neuvěřitelná škola," přiznává útočník, jenž příští rok v lednu oslaví čtyřicáté narozeniny.

„Růža se změnil, zůstal temperamentní a zápasy prožívá. To je v něm, ale vidím i změny, které si nechám pro sebe," je tajuplný Duda.

Forvard z Chodova v extralize slavil titul se Slavií v roce 2003, jako trenér ho tehdy vedl Růžička. V české nejvyšší soutěži byl také druhý a dvakrát třetí. Zde se podílel na úspěchu Plzně, Sparty a Slavie. Za národní tým nastoupil na mistrovství světa v roce 2003 v Helsinkách.

Pomůže Radek Duda zvednout Chomutov v extralize?
Ano
59 %
Ne
41 %
Celkem hlasovalo 2932 čtenářů.

Reklama

Související témata: