Hlavní obsah

Promiňte mi zbytek trestu, požádal sparťan po knokautu soupeře. Jak dopadl?

Praha

Přišlo mu, že nepodmíněný trest na dvě soutěžní utkání, který mu disciplinární komise hokejové extraligy vystavila za knokaut pěstí do obličeje zlínského Daniela Gazdy v nedělním utkání, je přísný. Proto útočník pražské Sparty Jiří Černoch po odsedění jednoho utkání využil možnosti požádat o prominutí zbytku trestu. U disciplinárky ale nepochodil...

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zraněný zlínský hokejista Daniel Gazda po hromadné šarvátce na ledě Sparty.

Článek

Černoch v žádosti mimo jiné uvedl, že Gazda se s ním zapojil do fyzického kontaktu. Že podobných pěstních potyček probíhá v zápase mnoho, přičemž bývají trestány pouze rozhodčími a že protihráč v nejbližším utkání nastoupil, takže k jeho zranění nedošlo.

Disciplinární komise ve složení Viktor Ujčík, Tomáš Jelínek, Vladimír Macholda a Libor Procházka se však ztotožnila s původním závěrem svého předsedy Ujčíka, že Černoch soupeře napadl, ačkoli Gazda nejevil žádnou snahu potyčku vyvolat či podstoupit.

Komise pak navíc zdůraznila, že výše trestu v dolní polovině sazby byla stanovena s přihlédnutím k prokazatelnému krvavému zranění v obličeji, nikoli k případným dalším Gazdovým zdravotním následkům.

Vzhledem k tomu, že Černoch neuvedl v žádosti žádné jiné nové skutečnosti, které by prominutí trestu ospravedlňovaly, disciplinární komise jí nevyhověla a uložený trest potvrdila.

Černoch tak po úterním souboji s Karlovými Vary musí vynechat i páteční utkání Sparty na ledě Třince.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec