Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 5:2Karlovy Vary porazily Vítkovice a mají druhou výhru v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Tybor 0 : 1
24. Mikúš 1 : 1
35. Skuhravý 2 : 1
36. Beránek 3 : 1
57. Beránek 4 : 1
57. Tybor 4 : 2
60. Kohout 5 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili v 9. kole extraligy Vítkovice 5:2 a ukončili sérii sedmi porážek. Na druhé výhře Energie v sezoně se dvěma góly a asistencí podílel útočník Ondřej Beránek. Domácí se třikrát prosadili v přesilových hrách.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák odpaluje puk před karlovarským obráncem Lukášem Vágnerem.

Článek

Po úvodním vzájemném oťukávání udeřily Vítkovice, když v 5. minutě po ideální nahrávce Romana otevřel skóre zápasu bekhendovou střelou Tybor. Od úvodního gólu neuplynula ani minuta a hosté mohli své vedení navýšit, Šidlík však netrefil zcela odkrytou část karlovarské branky.

Domácí si první větší příležitost vytvořili zásluhou Lapšanského v 6. minutě, brankář Bartošák byl ale připraven. Hostující gólman spolehlivě vykryl i druhou šanci slovenského útočníka. Nejhezčí akci úvodního dějství předvedl Roman Vlach, který prokličkoval přes celé kluziště, ale ani on na výborného Bartošáka nevyzrál.

Dokonalý obrat ve vývoji zápasu předvedla Energie ve druhé dvacetiminutovce. Ve 24. minutě přesilovku za příliš mnoho hráčů na ledě využil Mikúš. Povzbuzení Západočeši začali Vítkovice přehrávat a jen díky pozornému Bartošákovi se skóre ve prospěch domácích neměnilo už po tutovkách Balána a Beránka, kteří zůstali zcela osamoceni v předbrankovém prostoru.

Karlovarští hráči otočili vývoj zápasu ve 35. minutě, když střelu Beránka vrátil do vítkovické branky Skuhravý. Vzápětí byl vyloučen Tybor a domácí bleskově využili početní výhodu. Agilní Beránek tečoval Podlipnikovo nahození od mantinelu.

V závěrečné třetině se Energie zatáhla blíže ke svému obrannému pásmu a i za cenu častých zakázaných uvolňování bránila s přehledem svůj dvoubrankový náskok a Rideru nepustila do větší brankové příležitosti. Naopak v 57. minutě v jednom z řídkých výpadů vystřelil od modré Podlipnik a Beránek podruhé v zápase svou povedenou tečí překonal v tomto ročníku extraligy těžko prostupnou obranu Severomoravanů. Hosté sice hned po obdržené brance zásluhou Tybora snížili, ale v 60. minutě při power play uzavřel skóre Kohout.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. T. Mikúš (Kovačevič, Podlipnik), 35. Skuhravý (O. Beránek, Lapšanský), 36. O. Beránek (Podlipnik, T. Mikúš), 57. O. Beránek (Roman Vlach, Podlipnik), 60. Kohout - 5. Tybor (O. Roman), 57. Tybor (O. Roman, D. Květoň). Rozhodčí: M. Petružálek, A. Jeřábek - J. Svoboda, O. Polák. Vyloučení: 2:5. Využití: 3:0. Diváci: 2859.
Karlovy Vary: Novotný - Šenkeřík, Kovačevič, Podlipnic, M. Rohan, Vágner, Sičák, Šafář - Flek, Balán, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Kohout, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, De la Rose, Šidlík - Schleiss, Lev, Szturc - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Pytlík, Hudeček, Dej - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice