Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 6:1Třinec doma smetl Pardubice. Východočeši zažili druhý debakl za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Polanský 1 : 0
17. Bukarts 2 : 0
23. Kovařčík 3 : 0
30. Gernát 4 : 0
36. Bubela 4 : 1
46. Adamský 5 : 1
49. Galvins 6 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince potvrdili výkonnostní vzestup, když v předehrávce 10. kola porazili doma 6:1 Pardubice, které zároveň díky lepšímu skóre přeskočili v tabulce. Východočeši stejným skóre podlehli ve středu ve Zlíně. Aktuálně devátý Třinec vyhrál třetí z posledních čtyř ligových zápasů a počtvrté za sebou bodoval.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankáře Pardubic Ondřeje Kacetla (vlevo) vystřídal po čtvrté inkasované brance v Třinci jeho náhradník Milan Klouček.

Článek

Oceláři vedli už v polovině zápasu o čtyři branky. Úřadující vicemistr využil tři přesilové hry a ve všech se prosadil Jiří Polanský, který si připsal gól a dvě přihrávky. Jedinou branku pardubic vstřelil Miloš Bubela, který připravil Šimona Hrubce o třetí nulu v sezoně.

Pardubice nastoupily v Třinci bez Rolinka a čtyř obránců základní sestavy Čáslavy, Trončinského, Hrabala a Budíka, díky čemuž si premiérové starty v extralize připsali Daniel Kolář s Michal Pochobradský. Hosté si vypracovali i první šanci, ale Sýkora z mezikruží minul a poté převzali otěže hry Oceláři.

Po Martynkově střele zazvonila tyč a o minutu později Polanský uspěl v přesilové hře z dorážky. Po hezké kombinaci mohl zvýšit Werek, s forhendovým blafákem ale nevyzrál na Kacetla. Domácí přesto korunovali převahu druhým gólem. Martynek našel mezi kruhy Bukartse, který prostřelil brankáře Pardubic. Hosté se trápili i v 38 sekund trvající přesilové hře pět na tři, v níž Hrubce vůbec neohrozili.

Na začátku prostřední části zvýšila čtvrtá řada, která rozhodla poslední vzájemný duel obou týmů ve čtvrtfinále play off. Michal Kovařčík si sjel na ideálně načasovaný pas beka Krajíčka. V polovině zápasu po čtvrté inkasované brance přenechal Kacetl své místo Kloučkovi. Za gól ale v žádném případě nemohl. Puk se po střele Marcinka odrazil z druhé strany ke Gernátovi, který ho pohodlně doklepl do odkryté branky.

Hosté v závěru druhé třetiny snížili díky trefě Bubely, který našel z mezikruží volné místo pod vyrážečkou Hrubce. V dalším náporu je zastavila nedisciplinovanost. Trest na pět minut a do konce utkání obdržel za sekání Skokan, který nastoupil za Pardubice poprvé po příchodu z Chomutova. Jeho faul potrestali Adamský a Galvinš. Snížit mohl v oslabení Mandát, ale v přečíslení dvou na jednoho trefil tyč.

10. kolo hokejové extraligy:
Třinec - Pardubice 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Polanský (Gernát, Svačina), 17. Roberts Bukarts (Martynek, Krajíček), 23. M. Kovařčík (Krajíček, O. Kovařčík), 30. Gernát (Marcinko, Roberts Bukarts), 46. Adamský (Polanský), 49. Galvinš (Svačina, Polanský) - 36. Bubela (Skokan, Štindl). Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 5:2, navíc Skokan (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 3763.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Adámek, M. Doudera - Martynek, Marcinko, Roberts Bukarts - Chmielewski, Werek, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala - Hrňa. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Pardubice: Kacetl (30. M. Klouček) - Miromanov, Wishart, Holland, D. Kolář, Štindl, M. Voženílek - Vondráček, Marosz, S. Treille - Skokan, Bubela, Mandát - P. Sýkora, Poulíček, Perret - M. Kratochvil, Pochobradský, Dušek. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice