Hlavní obsah

Pardubický Skokan dostal trest na jeden zápas za faul na Adámka

Praha

Slovenský hokejový útočník Dávid Skokan z Pardubic dostal od disciplinární komise extraligy zákaz startu v jednom utkání a pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního platu za faul na třineckého obránce Mariana Adámka. Skokan ve 44. minutě sobotního zápasu 10. kola sekl soupeře a sudí Jan Hribik a Matěj Sýkora ho za to vyloučili na pět minut a do konce utkání. Třinecký obránce Milan Doudera přijde kvůli nafilmovanému pádu o deset procent z měsíčního platu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva pardubický Rhett Holland a Marian Adámek z Třince. (ilustračí foto)

Článek

Pro Skokana to bylo premiérové vystoupení v dresu Dynama po příchodu z Chomutova na hostování do konce sezóny výměnou za Tomáše Svobodu. Při porážce 1:6 v Třinci si připsal asistenci u jediné branky hostů. Trest si odpyká v pátečním duelu Pardubic v Olomouci.

"Dopustil se svého jednání u hrazení poté, co se neúspěšně pokoušel okolo protihráče vyhodit puk podél hrazení ven z obranného pásma, a k zákroku došlo následně mimo souboj o kotouč, tedy bez jakékoliv možnosti tímto zákrokem kotouč získat či zasáhnout," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík v odůvodnění, které zveřejnil twitterový účet pardubického klubu.

Ujčík při stanovení trestu přihlédl k tomu, že Adámek neutrpěl zranění, ale i k faktu, že Skokan byl za poslední dva roky disciplinárně potrestán. V tomto ročníku dostal ještě při působení v Chomutově ve 3. kole distanc na jedno utkání za zákrok na útočníka Tylera Redenbacha z Liberce, který byl kvalifikován jako za bodnutí špičkou hole.

Bez trestu neunikl ani další aktér sobotního klání Doudera. Zadák domácího mužstva podle komise ovlivnil v úvodní třetině pádem sudí, kteří následně potrestali pardubického útočníka Tomáše Vondráčka dvouminutovým trestem za podrážení.

"Hráč zneužil předchozího kontaktu vlastní brusle s holí protihráče k tomu, aby důsledky zákroku zvýraznil a teatrálním pádem ovlivnil úsudek rozhodčích. Dokládají to mimo jiné odraz ze špiček bruslí nebo zakopnutí nohou, které neodpovídá intenzitě kontaktu," odůvodnila komise trest ve výši deseti procent základní měsíční odměny.

Reklama

Související témata: