Hlavní obsah

Liberec vyhrál na ledě mistra, zabral i lídr z Hradce, Chomutov se ze dna neodlepil

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince nepotvrdili zlepšení formy z poslední doby a prohráli v úvodním utkání 11. kola Tipsport ligy doma s plzeňskými Indiány 2:3. Karlovy Vary bez potíží před vlastním publikem zdolaly Chomutov 6:3, hostům nepomohly ani dvě trefy Radka Dudy. Mladá Boleslav sice mocně finišovala, ve Zlíně ale padla 3:5. Olomouc doma otočila zápas s Pardubicemi z 1:2 na 4:2 a slaví třetí výhru v řadě. V repríze finálového souboje z předminulé sezóny Brno prohrálo s Libercem 2:5. Vedoucí Hradec Králové pak zvítězil nad Vítkovicemi 4:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář hokejových Ocelářů z Třince Šimon Hrubec rozehrává puk, atakovat se ho snaží Petr Straka z Plzně. Všemu přihlíží David Musil z Třince.

Článek
Fotogalerie

Třinec měl sice v poslední době dobrou formu, když čtyřikrát v řadě zabodoval, ale tentokrát zklamal při přesilových hrách a prohrál. Začátek duelu vyšel lépe plzeňským Indiánům, kteří se zásluhou Čerešňáka těšili po první třetině z nejtěsnějšího vedení. Po druhé části hry bylo Ocelářům ještě hůř po zásahu Kindla. Třinec pak sice skóre korigoval, ale na zvrat neměl sílu a prohrál 2:3.

Berani ze Zlína se snažili na domácím ledě napravit dojem z porážky v Chomutově. Nad Mladou Boleslaví, kterou vedl premiérově venku kouč Miloslav Hořava, vedli už po první části hry 2:1. Na další střelce se čekalo celou prostřední část hry, pak ale začala přestřelka. Středočeši v závěru snížili na 3:4, aby je gólově popravil trefou do prázdné branky Ondráček.

Piráti z Chomutova po dvou výhrách v řadě padli a museli zapomenout na to, že se odpoutají z poslední příčky tabulky. Po druhé třetině prohrávali 2:5, když jejich prapor držel dvougólový střelec Radek Duda, prosadil se vždy v početní převaze. Karlovy Vary měly zápas pod kontrolou, a to i díky tomu, že využily dokonce tři přesilovky. Snížení hostů na začátku třetí části hry bylo jen drobnou komplikací.

Olomouc se po výsledkově slabším období rozjela a vyhrála poslední tři zápasy. V duelu s Pardubicemi navíc potvrdila, že se jí proti Východočechům daří. Prohrávala sice po první třetině 1:2, ale pak skóre Hanáci otočili a slaví doma sedmou výhru nad Pardubicemi z posledních osmi duelů.

Kometa přerušila sérií tří úspěšných extraligových zápasů, které proměnila v osm bodů. Tentokrát na ledě úřadujících mistrů jasně vládl Liberec. Domácí se sice dvakrát prosadili v početní výhodě, ale Tygři stejně bez potíží vyhráli 5:2. A to i bez střelce Michala Bulíře, jenž odchází do Magnitogorsku v KHL.

Vedoucí Hradec Králové sice doma prohrával s Vítkovicemi po zásahu Tybora, pak už ale střílel góly jen Mountfield. Zvítězil 4:1, Východočeši tak vyhráli i sedmé domácí utkání, Vítkovice počtvrté v řadě prohrály.

Posledním zápasem kola bude sobotní souboj mezi Litvínovem a Spartou.

Hokejová Tipsport extraliga, 11. kolo
Třinec - Plzeň 2:3
Branky: 42. Krajíček, 60. Svačina - 17. Čerešňák, 40. J. Kindl, 50. Kratěna.
Zlín - Mladá Boleslav 5:3
Branky: 5. a 41. Řezníček, 18. Šlahař, 49. Freibergs, 60. Ondráček - 17. Kotvan, 57. Klepiš, 58. Skalický.
Karlovy Vary - Chomutov 6:3
Branky: 36. a 60. Skuhravý, 6. Roman Vlach, 22. O. Beránek, 26. Plutnar, 31. T. Mikúš - 30. a 38. Duda, 42. T. Svoboda.
Olomouc - Pardubice 4:2
Branky: 8. Burian, 35. Ondrušek, 52. Škůrek, 59. Irgl - 3. a 17. Perret.
Hradec Králové - Vítkovice 4:1
Branky: 34. Vopelka, 40. Paulovič, 50. R, Pavlík, 60. Zámorský - 28. Tybor.
Brno - Liberec 2:5
Branky: 7. J. Hruška, 13. Zaťovič - 15. a 35. Lenc, 5. Redenbach, 7. L. Krenželok, 28. Ševc.
Dohrávka: Sobota 20. října. Litvínov - Sparta (15:00)

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice