Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 2:3Třinec dostal lekci, jak využívat přesilovky. Výhru slaví Indiáni, Jágr fandil marně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Čerešňák 0 : 1
40. Kindl 0 : 2
42. Krajíček 1 : 2
50. Kratěna 1 : 3
60. Svačina 2 : 3
Záznam online reportáže

Třinec
Aktualizováno

Hokejisté Třinec prohráli v pátečním utkání 11. kola Tipsport extraligy na domácím ledě s Plzní 2:3. Hosty dovedly k úspěchu lépe zvládnuté přesilovky. Indiáni proměnili v gól hned dvě ze tří, naopak Oceláři nevyužili ani jednu z osmi početních výhod. Utkání, které sledoval z tribuny Jaromír Jágr, Třinec těsně prohrál.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z druhého gólu na ledě Ocelářů.

Článek
Fotogalerie

Za Třinec nastoupil poprvé v sezóně Martin Růžička, který se zařadil na pravé křídlo druhého útoku. Vyhlášený kanonýr dostával ihned hodně prostoru i v přesilových hrách, které ale Ocelářům v zápase vůbec nešly. Promarnili jich osm. Naopak Plzeň z první početní výhody udeřila, když obránce Čerešňák propálil od modré čáry vše, co mu stalo v cestě.

Oceláři v úvodní části zahrozili dvakrát po akcích agilního Gernáta, ale v prvním případě mu chtěl Marcinko vrátit v přečíslení dva na jednoho puk a prováhal správný okamžik. Při druhé gólové příležitosti se ocitl třinecký bek sám před Milčakovem, ale nenašel mezírku betony plzeňského gólmana.

Prostřední třetinu odstartovali domácí hráči náporem, vytvořili si několik šancí, ale srážela je koncovka i neefektivní přesilové hry. Hosté byli dokonce v jednu chvíli v oslabení nebezpečnější - Kratěna v přečíslení neobstřelil Hrňu, Nedorost nedotáhl sólový únik a následnou dorážku Kodýtka skvěle chytil Hrubec. Plzeň přeci jen druhý gól vstřelila, když se dvanáct sekund před druhou sirénou prosadil Jakub Kindl střelou od modré čáry po vyhraném vhazování.

Stejným způsobem Třinec snížil v úvodu třetího dějství trefou Krajíčka. V honbě za vyrovnáním, ale rostly šance na straně hostů. Gulaš nezakončil pod tlakem Adámka ideálně nájezd, po průniku Kracíka neuspěl Vráblík a Hrubec poté vychytal i Němce. Třetí gól přesto Plzeň přidala. Sice nevyužila 69 sekund dlouhou výhodu pět na tři, i když soupeře svírala, ale v dohrávané klasické přesilovce se trefil z mezikruží Kratěna.

Oceláři se nevzdávali. Trenér Varaďa, který míchal se složením útočných řad, sáhl ke hře bez brankáře sto sekund před koncem, a vyplatilo se. Adamského střelu úspěšně tečoval Svačina. Ve zbytku čase se domácí ještě znovu usadili v útočném pásmu, ale Plzeň odolala.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 42. Krajíček (Werek, Gernát), 60. Svačina (Adamský, M. Růžička) - 17. Čerešňák (Kratěna, Nedorost), 40. J. Kindl (Nedorost), 50. Kratěna (Gulaš, D. Kindl). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:2. Diváci: 4349.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Adámek, M. Doudera - Martynek, Marcinko, Roberts Bukarts - M. Růžička, Werek, Chmielewski - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala - Hrňa. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Plzeň: Milčakov - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Nedorost, Stach - Kratěna, Preisinger, Kantner - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Reklama

Související témata: