Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 5:3Mladá Boleslav lavinu porážek nezastavila a už je předposlední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Řezníček 1 : 0
17. Kotvan 1 : 1
18. Šlahař 2 : 1
41. Řezníček 3 : 1
49. Freibergs 4 : 1
57. Klepiš 4 : 2
58. Skalický 4 : 3
60. Ondráček 5 : 3
Záznam online reportáže

Zlín
Aktualizováno

Hokejisté Zlína vyhráli v pátečním utkání 11. kola Tipsport extraligy doma nad Mladou Boleslaví 5:3. Středočeši sice v závěru stáhli manko ve skóre na rozdíl gólu, při hře bez brankáře však od Ondráčka inkasovali rozhodující úder a na body nedosáhli. Prohráli počtvrté v řadě a klesli na předposlední místo tabulky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Zlína se radují z gólu v extraligovém utkání.

Článek

Mladoboleslavští cestu z krize ven nezapočali ve Zlíně dobře. Již ve 4. minutě nabídli soupeři přesilovku po faulu kapitána Vondrky, kterou domácí využili. Beranům sice scházel kapitán Žižka, jeho místo na přesilovkách však zaujal Řezníček, který otevřel svou střelou skóre.

Vyrovnat mohl Klepiš, na Sedláčka ale v úniku nevyzrál. Bruslaři následně ubránili oslabení a sami při své přesilovce v 17. minutě srovnali. Mezi kruhy dostal puk ex-zlínský Kotvan, který se střelou pod horní tyč nemýlil.

Za minutu ale už zase vedl Zlín. V nepřehledné situaci před brankou Honejsek posunul puk na Šlahaře, jenž zblízka překonal Kantora.

Mladou Boleslav trápila zbytečná vyloučení. Krom vyhození puku mimo mantinely v závěru první třetiny museli hosté dvakrát na trestnou lavici i za špatné střídání. A napodruhé toho Zlínští využili, i když až zkraje třetí části.

Berani po úvodním buly zavezli puk do útočního pásma, kde se do něj opřel sváteční střelec Řezníček a svým druhým přesilovkovým gólem v zápase již po sedmnácti sekundách zvýšil na rozdíl dvou branek.

Za další trest pykali hosté ve 49. minutě. Na trestnou lavici nejdříve putoval Knotek, načež hned po buly odpálil puk mezi diváky gólman Kantor. Pro hosty to byl v utkání již čtvrtý technický prohřešek a domácí jej potrestali. Hru pěti proti třem využil Freibergs, čtvrtý z pěti gólů tak vstřelil obránce.

Hosté se do hry dostali až v samotném závěru. V 57. minutě snížil přesnou střelou do horního rohu Klepiš, načež v čase 57:51 zadělal na drama gólem na 3:4 Skalický, kterého obrana Zlína pustila samotného na Sedláčka. Dvouminutové power play už ale Bruslařům k bodovému zisku nepomohla, ke konci navíc trefil odkrytou branku Ondráček.

11. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 5:3 (2:1, 0:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 5. Řezníček (Ondráček, Fořt), 18. Šlahař (Honejsek, Herman), 41. Řezníček (Gazda, Ondráček), 49. Freibergs (Poletín, Herman), 60. Ondráček - 17. Kotvan (T. Knotek, Pacovský), 57. Klepiš (Orsava), 58. Skalický (Kotvan, Pláněk). Rozhodčí: Kika, Hradil - Lhotský, Špringl. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:1. Diváci: 3859.
Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Řezníček, Gazda, Nosek, Valenta, Matějíček - Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Čachotský, Fryšara, E. Kulda - Popelka, P. Sedláček, Poletín. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.
Mladá Boleslav: Kantor - Kurka, Jan Hanzlík, Bernad, Kotvan, Pláněk, T. Voráček, Dlapa - Klepiš, Žejdl, Orsava - Vondrka, T. Knotek, Pacovský - M. Látal, P. Musil, L. Pabiška - M. Procházka, Skalický, D. Šťastný. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín