Hlavní obsah

Řez v Pardubicích! Holaň končí, nahradil ho Kopřiva

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Pardubic mění trenéra. Na lavičce Dynama skončil po jednadvaceti měsících Miloš Holaň, kterého nahradil osmašedesátiletý Břetislav Kopřiva, jenž dosud působil jako klubový skaut. Asistentem zůstává Otakar Janecký. Klub o změně hlavního kouče informoval na svém webu a předeslal, že jde o dočasné řešení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pardubic Miloš Holaň během utkání na Spartě.

Článek

„Miloš Holaň převzal náš A tým v nelehké době, v předminulé sezóně jej pomohl se svými spolupracovníky zachránit v baráži, v minulé jej dovedl do čtvrtfinále play off. Odvedl v Pardubicích velké penzum práce. Vedení klubu mu za něj děkuje, přeje mu mnoho úspěchů v další trenérské kariéře a v osobním životě," uvedl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Východočeši jsou druhým týmem, který v letošní sezóně sáhl k výměně trenéra. „Hlavním důvodem tohoto kroku jsou neuspokojivé výsledky a herní projev A mužstva. Zvažovali jsme, jak mužstvo probudit. Chceme týmu změnou na postu hlavního trenéra dodat impulz a zastavit herní a výsledkový propad," vysvětluje Salfický.

Pardubice mají po třinácti zápasech stejný počet bodů a v tabulce jim patří dvanácté místo.

Zvednout výkony mužstva, které čtyřikrát v řadě prohrálo, má zkušený Břetislav Kopřiva. „Má za sebou bohatou trenérskou kariéru. S mužstvem je od začátku minulé sezóny, velmi dobře zná celý tým a může s ním hned pracovat bez nutnosti seznamování se s ním. S Pavlem Markem (sportovní manažer) jsme přesvědčeni, že se v tuto chvíli jedná o nejlepší řešení pro Dynamo," řekl Salfický.

Už s novým koučem se Pardubice představí v pátek ve východočeském derby na ledě Hradce Králové.

Vizitka Břetislava Kopřivy (68):
Narodil se 30. září 1950
Českou nejvyšší licenci získal na Fakultě tělesné výchovy Univerzity Karlovy v Praze.
Na svůj první výrazný trenérský úspěch dosáhl v roce 2002, kdy s národním týmem do osmnácti let získal z pozice hlavního trenéra ve spolupráci s Pavlem Markem bronzovou medaili na mistrovství světa.
V roce 2005 dovedl juniorský tým Vsetína k zisku mistrovského titulu.
V sezóně 2010/2011 se mohl s Třincem radovat z mistrovského titulu po boku současného sportovního manažera Dynama a o čtyři roky později dovedl jako hlavní trenér chomutovské Piráty do české nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články