Hlavní obsah

Vítkovice v duelu s Karlovými Vary vyhořely v koncovce

OSTRAVA

Hokejisté Karlových Varů zabodovali v pátek popáté v řadě, když ve Vítkovicích vydolovali těsné vítězství 3:2. Mužem utkání se stal hostující útočník Jaroslav Kristek, který o výsledku rozhodl dvěma góly. Domácí měli hlavně ve druhé polovině utkání výraznou převahu, ale selhali střelecky a přišli o další důležité body v honbě za play-off.

Článek

Promarněná Burgerova šance ze čtyřicáté sekundy předznamenala trápení Ostravanů: domácí centr si sice ladně vybruslil na střed před osamoceného Sáblíka, ale šanci na úkor střely zazdil zbytečnou kličkou. A pohotovost v koncovce pak Vítkovicím chyběla celý zápas. Jejich udřený hokej kontrastoval s lehkostí, se kterou se za Pincova záda trefoval soupeř. První akce Energii vyšla už ve čtvrté minutě - Chrenko vyhrál vhazování pro Mudrocha, který bez přípravy skóroval.

Déle než 41 sekund se však Západočeši z náskoku netěšili. Nájezd v přečíslení perfektně vyřešil Burger, který si stáhl puk a švihem vymetl horní roh. Domácí pak mohli převážit skóre na svou stranu ve třech přesilovkách, ale i když je nesehráli úplně zle, žádná ze střel se neujala. Sáblíkovi přálo i štěstí, když Gulašiho dělovka v 15. minutě orazila obě tyčky a odrazila se zpět do hry.

Hosté se znovu snadno dostali do vedení. Kristek pohotově vypálil přes bránícího Jurečku, ale ráně, která šla zřejmě mimo, pomohla do sítě teč o hokejku gólmana Pince.

Ani ve druhé části se Vítkovice nevzpamatovaly. Soupeř jim šesti menšími tresty vnutil dvakrát hru v pěti proti třem, jednou čtyři na tři, ale domácím nešla už základní kombinace v útočném pásmu. Chyb ve středu hřiště naopak bylo stále víc. Karlovarští několikrát vpadli do rozhozené obrany, ale Pinc slabší výkon z úvodního dějství vrchovatě napravil při vyložených šancích Skladaného, Vondrky, Tvrdka i Pecha. Dojem si však pokazil v půli zápasu, když propustil Kristkův pokus do středu branky.

Křečovité úsilí Fryčerova výběru kulminovalo v závěru. Domácí soustavně tlačili, na Sáblíka přiletělo 21 střel, ale žádná z nich nerozvlnila síť za jeho zády. Od Vítkovic se odklonilo i štěstí, protože Hudec s Irglem během chvilky namířili do tyček. Urputně bránící Vary prošly nejtěžší zkouškou při domácí power play. Závěrečných devadesát sekund prožili hosté pod ostrou palbou, Sáblík se ocitl pod sprškou střel, ale na prodloužení už Vítkovičtí nedosáhli. Energie tři body ubránila, byť na střelecké pokusy poslední třetinu prohrála vysoko 4 ku 21.

Vítkovice Steel - Energie Karlovy Vary 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Burger (P. Hubáček), 31. Šimíček (Irgl) - 4. Mudroch (Chrenko), 18. Kristek (Dvořák), 30. Kristek (Pech). Rozhodčí: Homola - Charvát, Peška. Vyloučení: 8:10, navíc Kuboš a Gulaši (oba Vítkovice) 10 minut. Bez využití. Diváci: 3892.
Vítkovice: Pinc - Jasečko, Gulaši, Jurečka, Ovčačík, Kuboš, Chmelíř, Sedlák, S. Hudec - Kropáč, Burger, P. Hubáček - Irgl, Šimíček, T. Káňa - Tomášek, Mikula, Köhler - Weissmann, Hamrák, Krenželok. Trenéři: Fryčer a Bolek.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, Kloz, Brňák - Skuhravý, Kumstát, Košťál - Dvořák, Kristek, Skladaný - Zucker, Chrenko, Vondrka - Tvrdek, Pech, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: