Hlavní obsah

Jako dřevorubec. Koukal přetáhl sparťana hokejkou

Hradec Králové/Praha

Napřáhl a seknul. Jako dřevorubec sekyrou do špalku. Útočník hradeckých hokejistů Petr Koukal použil hokejku v utkání se Spartou a místo špalku trefil Tomáše Dvořáka z Hradce Králové. Konec nedělního zápasu domácí kapitán nezvládl a musel předčasně do sprch. Hosté navíc využili následující přesilovou hru a vyhráli 3:2, obrat utkání byl dokonán.

Foto: David Taneček, ČTK

Pár sekund a byl problém. Petr Koukal sekl Tomáše Dvořáka.

Článek

„Šel jsem za bránu pro puk, a on nějak spadl. Asi mě chtěl přidržet a chytil mě za nohu. A ještě tam přepadl nějaký náš hráč a mně se vyvrátila noha. Trochu mi v tom ruplo a nebyl jsem moc kontrolovaný, tak jsem ho přetáhl, aby mě pustil," citoval hokej.cz hříšníka.

Hradec Králové měl skvělý vstup do zápasu, po první třetině vedl 2:0, jenže ve třetí dvacetiminutovce hosté vše otočili. V 41. minutě Buchtele snížil, pět minut před koncem základní hrací doby srovnal Smejkal, poté promluvil do vývoje nešťastně Koukal a Kalina trestal a otočil stav na 3:2 pro Spartu.

„Neměl jsem v úmyslu ho nějak zranit. Byl jsem trochu v panice z toho, abych neměl urvané koleno nebo něco. Nevím, jestli jsem mu měl říct, ať mě pustí. Na to by asi moc neslyšel. Myslím, že je v pohodě. Někdo mi říkal, že šel dokonce i na přesilovku, takže snad je v klidu," vyjádřil se ještě k incidentu Koukal.

Reklama

Související témata: