Hlavní obsah

Brankář Kváča z Českých Budějovic bude měsíc vypomáhat Třinci

České Budějovice

Hokejový brankář Petr Kváča míří z prvoligového Motoru České Budějovice na měsíční hostování formou střídavého startu do extraligového Třince. Uvedly to oficiální stránky Motoru. Jednadvacetiletý Kváča už v této sezóně nastoupil v nejvyšší soutěži za Litvínov, v jehož dresu odchytal celý zápas před dvěma týdny při prohře v Liberci 0:5.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Budějovický gólman Petr Kváča s pukem v bráně a slavící Dominik Hrníčko z Jihlavy.

Článek

Oceláři mají mimo hru gólmana Petera Hamerlíka, který se zranil před týdnem v dresu prvoligového Frýdku-Místku na ledě Havířova. V posledních dvou duelech Třince kryl záda Šimonu Hrubcovi Lukáš Daneček, který působí rovněž na farmě ve Frýdku-Místku.

Kváča v této sezóně první ligy v dresu Motoru odchytal osm utkání s průměrem 1,67 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 91,98 procenta a jednou udržel čisté konto.

V extralize chytal i v minulé sezóně ve dvou duelech za Spartu a celkem má ze tří zápasů průměr 5,25 inkasovaného gólu na utkání a úspěšnost 84,62 procenta. Kváču loni draftovalo v NHL Colorado, které si jej vybralo ve čtvrtém kole na 114. pozici.

Reklama