Hlavní obsah

Chomutov - Hradec Králové 3:4 PPHradec ztratil slibné vedení, nakonec však stejně získal o bod víc než Piráti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Vincour 0 : 1
19. Zámorský 0 : 2
25. Valach 1 : 2
29. Knot 2 : 2
38. Koblasa 3 : 2
56. Pavlík 3 : 3
61. Cingel 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 15. kole extraligy na ledě posledního Chomutova 4:3 v prodloužení a utnuli tak třízápasovou sérii bez bodového zisku. Mountfield ztratil ve druhém utkání po sobě vedení 2:0, ale zatímco Spartě v neděli podlehl doma 2:3, dnes stihl nepříznivé skóre ještě zachránit. V čase 55:39 vyrovnal zadák Filip Pavlík a po 56 sekundách prodloužení rozhodl útočník Lukáš Cingel. K výhře Východočechů přispěl třemi body za gól a dvě nahrávky bek Petr Zámorský.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec gólu Tomáš Vincour (vlevo) oslavuje se spoluhráči z Hradce Králové.

Článek

Hradec Králové nastoupil s novým kapitánem Graňákem, který převzal "céčko" po distancovaném Koukalovi. Z obou stran aktivní a vyrovnaný začátek utkání začaly ovlivňovat přesilovky. Nejprve si tlak vytvořili Piráti, kteří z něho ale nic nevytěžili i přes dobrou šanci Dudy.

Poté hráli hosté 33 vteřin v pěti proti třem, ale udeřili až v klasické výhodě, když kotouč pohotově dorazil Vincour. Sám o pár okamžiků později nastřelil tyčku. První gólovou šanci domácích spálil Valach, takže mohl Mountfield odskočit na rozdíl dvou gólů. Dragoun sice nestačil na gólmana Lukeše, ale Zámorský už byl ranou v levého kruhu úspěšný - 0:2.

Ve druhé třetině přišla stíhací jízda Pirátů. Začal ji ve 25. minutě během přesilovky Valach, na něhož v dobrých šancích nenavázali Duda s Klhůfkem. Vše se ale změnilo v další početní výhodě, ve které se prosadil ze skrumáže před brankou Knot. I když Chomutovští nevyužili minutu a 40 vteřin v pěti proti třem a dvě nadějné akce, ještě do druhé pauzy dokonali obrat, jelikož se prosadil druhou dorážkou Koblasa.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Piráti nepotrestali další faul hostů, hra se tak srovnala a nepřinášela žádné gólové příležitosti. To se změnilo na přelomu třetiny, kdy Mountfield začal tlačit už v signalizované výhodě a pokračoval ve třech po sobě jdoucích přesilovkách. Využít se mu povedlo až tu poslední, když vyrovnal necelých pět minut před vypršením základní hrací doby Filip Pavlík.

V prodloužení rozhodl na konci první minuty Cingel, jenž urval pro Východočeši druhý bod.

15. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - Mountfield Hradec Králové 3:4 v prodl. (0:2, 3:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Valach (Klhůfek, Vantuch), 29. Knot (V. Růžička ml.), 38. Koblasa (Huml, Havel) - 11. Vincour (Zámorský, Bičevskis), 19. Zámorský (Vopelka, Rosandič), 56. F. Pavlík (Bičevskis, Rákos), 61. Cingel (R. Pavlík, Zámorský). Rozhodčí: M. Petružálek, Pražák - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:2. Diváci: 3342.
Chomutov: Š. Lukeš - J. Mrázek, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Buchtela - Duda, V. Růžička ml., Tomica - Havel, Klhůfek, Sklenář - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - Chlouba, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Piché - Vincour, Bičevskis, Rákos - Paulovič, Cingel, R. Pavlík - Vopelka, Dragoun, M. Chalupa - Kukumberg, Karabáček, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama

Související témata: