Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 3:2Vítkovice zvítězily gólem z poslední minuty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Roman 1 : 0
13. Šťastný 1 : 1
33. Lev 2 : 1
33. Skalický 2 : 2
60. Šidlík 3 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovice porazili v 16. kole extraligy Mladou Boleslav 3:2. O jejich třetí výhře po sobě rozhodl pouhých 31 sekund před koncem zápasu svým prvním gólem v sezoně obránce Petr Šidlík. Vítkovice dokázaly nad Mladou Boleslaví vyhrát pošesté v řadě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ondřej Roman z Vítkovic se raduje z gólu, ilustrační snímek.

Článek

Domácí měli úvod jako z partesu. Hned ve druhém střídání se usadili v útočném pásmu, Krošelj si ještě poradil s pokusem Hrbase, ale na dorážku Romana byl krátký. Už v čase 1:17 Vítkovice vedly 1:0. Ostravané si potom vytvořili další dvě gólové situace, ale Tybor ani Schleiss své výpady z křídel neproměnili.

Hosté jako by se deset minut zahřívali na provozní teplotu. Ale soupeře vytrestal po chybě ve středním pásmu hned z první pořádné šance Šťastný a v závěru první části byla naopak aktivita na straně Středočechů.

Jenže i do druhého dějství zase s větší vervou vstoupily Vítkovice, které se tlačily před hostující branku. Nejblíže vedoucímu gólu byl Szturc, avšak jeho pokus skončil pouze na horní tyčce.

Až ve 33. minutě se domácí dočkali a útočník Lev z poněkud netypické pozice beka zavěsil přesně mířeným příklepem od modré čáry. Náskok Ostravanů měl ovšem jepičí život. Za hosty z protiútoku po pouhých 23 vteřinách vyrovnal Skalický, který dostal prostor před brankovištěm a po Musilově přihrávce zpoza brány za to 'poděkoval' vyrovnáním.

Hosté v závěru sahali po třech bodech. Propásli ale dvouminutovou přesilovku pět na tři, za kterou se Vítkovice na rozhodčí hodně zlobily. Středočeši početní výhodu nesehráli dobře a Bartošáka nedonutily k těžkému zákroku.

Klasickou přesilovku pak nevyužily ani Vítkovice a tak už naprosto nečekaně utkání rozuzlil v čase 59:29 Šidlík, který si najel na pravý kruh, bez přípravy se opřel do Dejova pasu zpoza branky a trefil se přesně pod břevno. V krátké power play se už Mladá Boleslav k ničemu nedostala.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. O. Roman (Hrbas), 33. Lev (Dej, Schleiss), 60. Šidlík (Dej, Hrbas) - 13. D. Šťastný (Bernad, L. Pabiška), 33. Skalický (P. Musil, Bernad). Rozhodčí: Rozhodčí: Hribik, Kika - Bryška, Hlavatý. Vyloučení: 6:3, navíc Šidlík (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 5112.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, Šidlík, T. Černý - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, Szturc - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Baláž, Pytlík, Toman. Trenéři: Petr a Trnka.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Jan Hanzlík, Bernad, Kotvan, Němeček, Dlapa, Voráček - Vondrka, P. Musil, Skalický - M. Procházka, T. Knotek, Pacovský - D. Šťastný, Kubica, L. Pabiška - Flynn, Najman, P. Kousal. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články