Hlavní obsah

Chomutov - Litvínov 1:2 PPDomácím nepomohla ani trefa finské posily, v prodloužení rozhodl Mikúš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Marjamäki 1 : 0
46. Trávníček 1 : 1
64. Mikúš 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zvítězili na ledě posledního Chomutova 2:1 v prodloužení. Podkrušnohorské derby dvou rivalů rozhodl před vyprodaným hledištěm přesně po čtyřech minutách nastavení Juraj Mikúš. Verva tak přerušila sérii tří porážek, přestože Piráti skórovali 37 vteřin po začátku třetí části jako první.

Článek

Vyrovnaný a opatrný úvod šance nepřinesl, což se změnilo až v úvodní přesilovce Litvínova, jenomže ani Mikúš z prostoru mezi kruhy neupěl proti Petersovi. Od 15. minuty měli hosté dvě po sobě jdoucí početní výhody, ale i přes velký tlak skóre neotevřeli a bezbrankový stav se nezměnil.

Obraz hry bez vyložených střeleckých možností se přenesl i do druhého dějství. Lukeše v náznaku úniku vychytal brankář Pirátů. Před polovinou základní hrací doby Chomutovští nepotrestali první faul hostů, jenomže ani na druhé straně Březák z druhé vlny nevyužil volného prostoru.

Marjamäki otevřel skóre, hosté rychle reagovali

Do závěrečné třetiny vstoupili Piráti ideálně, jelikož se po pohledné souhře s Klhůfkem prosadil zakončením do prázdné branky Fin Marjamäki a hned z dalšího útoku obránce Knot nastřelil horní tyčku za Janusovými zády. Rychle poté vyrovnal Trávníček, jenž odpověděl technickou střelou z nulového úhlu.

Vyrovnaný stav vydržel až do sirény, přestože mohl rozhodnout z rychlého protiútoku Marjamäki, druhou branku v zápase však nepřidal. V prodloužení pak rozhodl o čtvrté porážce Pirátů v řadě tečující Mikúš.

17. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 41. Marjamäki (Klhůfek) - 46. Trávníček (Jurčík, Gerhát), 64. J. Mikúš. Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5250 (vyprodáno).
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, J. Mrázek - Duda, Klhůfek, Marjamäki - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - J. Stránský, Vantuch, Chrpa - J. Havel, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Litvínov: Janus - Ščotka, Baránek, Hunkes, Březák, Romančík, Suchánek - J. Petružálek, J. Mikúš, M. Hanzl - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Černý, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Řehoř, Havelka. Trenéři: Razým a Šlégr.

Reklama

Související témata: