Hlavní obsah

Hokejisty Litvínova posílí švédský bek Porseland

Litvínov

Hokejisty extraligového Litvínova posílí švédský obránce Mathias Porseland, který s Vervou podepsal smlouvu do konce sezony. Dvaatřicetiletý bek na severu Čech nahradí Karla Kubáta, jenž na začátku října odešel do KHL.

Foto: Josef Pešout, Právo

Generální ředitel Litvínova Jiří Šlégr

Článek

"Vzhledem k tomu, že na trhu s českými hráči není jednoduché sehnat kvalitního ofenzivního beka do přesilové hry, tak jsme se poohlédli do zahraničí," uvedl generální ředitel klubu Jiří Šlégr. Přiznal, že Litvínov měl velký zájem o Filipa Pavlíka, který momentálně hraje za Hradec Králové.

Porseland v Česku již v minulosti působil, v sezoně 2012/13 hrál KHL v dresu Lva Praha. Jeho spoluhráči tehdy byli i Juraj Mikúš a Jiří Hunkes, kteří momentálně nastupují za Litvínov. "Oba nám jeho angažmá doporučili," řekl Šlégr.

Rodák z Göteborgu naposledy nastupoval v minulé sezoně za finskou Hämeenlinnu. V Litvínově si od Porselanda slibují zejména pomoc v přesilových hrách, v nichž hrál Kubát jednu z klíčových rolí.

"Přesilové hry hrají v dnešní vyrovnané extralize klíčovou roli a nám se v nich po odchodu Karla Kubáta vůbec nedaří. Proto jsme angažovali hráče tohoto typu, abychom přesilové hry znovu nastartovali," dodal Šlégr.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín